Yılbaşı sonrası kabusa dönüşmesin!

KadıköyŞifa Ataşehir Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Seda Bahtiyar Tatay, yeni yılın ilk sabahını ve takip eden günleri rahat geçirmeniz için pratik öneriler sunuyor.


Yılbaşı akşamı hepimiz için kutlamalar, eğlence, bol yemek ve içecek anlamına gelir. Herhalde o akşamlar da oturulan o muhteşem masalarda eksik olmasını istediğimiz tek şey lezzet. Böyle durumlarda çok azımız diyet, porsiyon kontrolü veya az yemeği düşünebiliyor. Ancak, yediğimiz yemeklerin ağırlığı, alınan alkolün etkisi ile günümüz bir kabusa dönüşebilir. Birçoğumuz için böyle bir geceden sonra nasıl toparlayabilirim veya diyetime nasıl dönebilirim sorusu yılbaşı akşamında nasıl kendimi kontrol edebilirim sorusunun önüne geçiyor.

Neyse ki, birkaç dikkat edilecek püf nokta ile aslında yılbaşı akşamının ağrılığında kurtulup tekrar eski düzeninize dönmek aslında çok kolay.

İşte yılbaşı akşamı sonrasında hızla toparlanmanızı sağlayacak öneriler...
7 1

Sabah güne ılık bir duşla başlayın.

Ilık birkaç damla limonlu büyük bir bardak su için.

Yılbaşı sonrasında 3 - 4 gün sabah kahvaltısı hariç diğer öğünleri yiyebildiğiniz kadar hafif ve çorba tarzı sulu yemeklerle geçirin.

Ertesi birkaç gün hafif, yavaş ama uzun yürüyüşler yapın.
7 2

Bol ılık su ve kafeinsiz bitki çayları tüketin.

Ara öğünlerde meyve ve tuzsuz badem türü kuruyemişleri tercih edin.

Çok tuzlu, yağlı ve kırmızı et yoğunluğu içeren gıdalardan uzak durun.
7 3

Karbonhidrat özellikle basit karbonhidratlara (pirinç ve patates gibi) gıdaları sonra ki birkaç gün hiç yememeye veya kısıtlı yemeye özen gösterin.

Yılbaşı akşamı çok alkol alındı ise sonrasında birkaç gün alkol almamaya çalışın.
7 4