Yıldzların güzel fotoğraflarının sırrı ne?

Kadınların çoğu yüzlerinin sağ tarafını beğenmesine rağmen uzmanlar sol tarafın daha çekici olduğunu söylüyor. Peki ya ünlüler...

Yıldzların güzel fotoğraflarının sırrı ne?

Kadınlar kendi yüzlerinin en çok sağ tarafını beğendiği için resminlerde de sağ taraftan poz vermeyi tercih ediyor. Uzmanlar ise bunun tam tersini savunup, aslında yüzün sol tarafının daha cazip olduğunu iddia ediyor.

1000 kadının katıldığı bir ankette yüzde 23'lük kısım sağ tarafını tercih ederken yüzde 18'lik kesim ise sol tarafını daha çok beğendiğini söyledi. Yüzde 43'lük kısım ise saçın ayrılışı, fön stili, makyaja göre her iki tarafı da tercih edebileceğini söyledi.

Günümüzde cep telefonuyla çekilen fotoğrafları sosyal medyada yaymak çabası aldı başını gidiyor. Fotoğrafların güzel olmaması ve beğenilmemesi ise insanlara endişe veriyor.

Yapılan bir başka araştırmada ise kadınların sosyal medyaya yayacakları fotoğraflarında, yüzlerinin beğendikleri tarafı ile resim çektirip paylaştkları ortaya çıktı. Bu araştırmanın devamında da kadınların en çok sağ tarafını beğendikleri söyleniyor.

Tabii ki ünlülerde de bu takıntı var. Kylie Minogue, Angelina Jolie, Cara Delevingne, Kylie Jenner, Kim Kardashian ve Cheryl Fernandez gibi birçok ünlü yüzünün sağ tarafını beğendikleri içim resimlerini de bu taraftan veriyor.

Kadınlar genellikle saç ayrıklığı, burnun düzgün olan tarafı, yara izi gizleme gibi sebeplerden yüzlerinin bir kısmını daha çok beğeniyor.

Yüzün sağ tarafı daha marjinel bir tercih olsa da Amerikalı psikologların araştırmalarına göre yüzün sol kısmı insanların üzerinde daha çekici bir etki bırakıyor. Hem erkekler hem kadınlar sol taraftan gördüğü resimleri daha çekici buluyor.

Uzmanlar sol tarafın beyin ve duygulara daha bağlı olduğu için yüze ifadeyi daha iyi verdiğini ve daha estetik durduğunu dile getirdi.

Ayrıca uzmanlar uyarıyor, sosyal medya hesaplarında beğenilme arzusu son zamanlarda kadınlar üzerinde çok yaygınlaşan bir panik haline ve psikolojik bozukluklara neden oluyor. Aman dikkat!

Yorumlar