Yiyecekler ve fitness hakkında gerçekler!

Beslenme uzmanı Nicola Shubrook, beslenme , yiyecekler ve fitness ile ilgil sağlık söylentilerini açıklığa kavuşturuyor...


Spor yapmak vücudumuzdaki tüm sistemleri etkiliyor. Yani sakatlık ve hastalıkları önlemek için mümkün olduğunca çok egzersiz yapmalıyız. Kaslarınız yapılanmak ve kendini yenilemek için besin maddelerine ihtiyaç duyar, kardiyo vasküler sisteminiz iç organların ihtiyacı olan kanı ve besin maddelerini ulaştırır. Bağırsak ve bağışıklık sistemi ise sizi anı enerji düşüşlerinden ve kan şekerindeki dengesizliklerden korumayı amaçlar.

Her gün sağlıklı beslenme ve diyetle ilgili farklı bir şeyler duyuyoruz. Kilo vermek ve form korumak için aklımıza yatmayan ilginç uygulamaları bile denemekten çekinmiyoruz. Peki bu duyduklarımızın hangisi gerçek?

Diyet ve beslenme uzmanı Nicola Shubrook, diyet gerçeklerini ve fitness miylerini açıklığa kavuşturuyor.

İşte Nicola Shubrook'tan tavsiyeler…
12 1

Boş bir mideyle spor yapmak daha fazla kalori harcamamızı sağlar mı?

Hayır. Vücudunuz doyurulmayacağını düşündüğünde "koruma modu"na geçip organlarınızı korumak ve enerji sağlamak için yağ depoluyor. Aç karna spor yapmak bu problemin daha da büyümesine neden oluyor. Yalnızca atıştırmalık da olsa spor yapmadan en az 1 saat önce yemek yemiş olmaya özen gösterin.
12 2

Kafein vücudun susuz kalmasına neden olur mu?

Birçok kişi sabah uyandığında kafein içeren enerji içeceklerine yöneliyor. Eğer gün boyunca yeterli miktarda su tüketirseniz bu içecekler vücudunuzu sususz bırakmaz. Yalnızca enerji içeceklerini fazla tüketmemeye dikkat edin. Aç karna içildiğinde kafein el titremesine ve mide bulantısına sebep olabilir.
12 3

Vücudun su ihtiyacını sıcak içecekler mi yoksa soğuk içecekler mi daha iyi karşılar?

Bu konuda kesin bir sonuç olmasa da susadığımız zaman soğuk içecekleri içmek çok daha kolay. İçtiğiniz içeceklerin soğukluk ya da sıcaklığına odaklanmak yerine ne kadar sıvı tükettiğinize dikkat edin.
12 4