Yunan diyetinin zayıflama yöntemleri!

Maria Loi ve Sarah Toland yeni kitaplarında Yunan diyetinin zayıflama ve sağlıklı yaşam yöntemlerini bilimsel olarak açıklıyor...


Bir Yunan Tanrısı ya da Tanrıçası gibi yemek yiyerek kilo verebilir misiniz?

Sağlıklı yaşamak ve kilo vermek için dünyanın en etkili diyeti, belki de dünyanın en eski beslenme alışkanlıklarını içeriyor olabilir.

Yeni kitapları "The Greek Diet" ile Maria Loi ve Sarah Toland, klasik ve oldukça lezzetli antik yiyeceklerin ardında gizlenen son derece etkili modern tıp gerçeklerini açıklıyor!

İşte Yunan diyetiyle beslenerek sağlıklı ve formda kalmanın sırları...
8 1

Diğer tüm yağ ve besinlerden daha fazla tekli doymamış yağ içeren zeytin yağının kokusu bile zayıflamanıza yardımcı oluyor!

Yapılan çalışmalar doymuş yağ içeren gıdalar yerine zeytinyağı tüketmenin vücudun kullandığı enerji seviyesini arttırdığını gösteriyor. Bu sayede otururken ya da uyurken bile daha fazla kalori harcayacaksınız.

Bir Alman bilim adamı ise, zeytinyağının kokusunun bile insanların kendilerini tok hissetmelerine ve içgüdüsel olarak daha az kalorili besinler tüketmelerine yardımcı olduğunu kanıtladı.
8 2

Yoğurdun içinde kilo vermek için en doğru bakterinin bulunduğunu biliyor muydunz?

Açlığı bastıran, tokluk hissini arttıran, kan şekerini dengeleyen ve aşırı yemeyi önleyen yoğurt, diğer tüm besinlerden fazla protein içeriyor.

Vücudunuz proteinleri metabolize ederken ve sindirirken, karbonhidratı sindirdiğinden daha fazla kalori harcıyor. Diğer probiotik yiyeceklere göre daha yenilebilir olan yoğurt, mikrobiyataları yağ yakıcıları bölgede tutmak için oldukça iyi bir yöntem.
8 3

Sebzeler aburcubur yiyeceklerden uzak durmanızı sağlayacak enerjiyi verir.

Vitamin, mineral ve antioksidan gibi mikro besinler açısından zayıf besleniyorsanız kilo veremezsiniz.

Yapılan araştırmalar, yorgun olduğumuz zaman sağlıksız, aburcuburlara yöneldiğimizi gösteriyor. Fakat sebzelerin içeriğindeki mikro besinler metabolizmanızı canlandırır ve vücudunuza enerji verir.

Sebzelerin neredeyse %90'ı sudur ve bu özellikleriyle susuz kalmanızı önlerken, metabolizmanızı canlandırarak vücudunuzun yağ yakıcı özelliğini harekete geçirir.
8 4