Yüz ve vücut tipine uygun yaka modelleri!

Yüz ve vücut tipinze uygun yaka modellerini belirleyerek kendinize yakışan stilleri keşfedin! İşte yüz ve vücut tipinize uygun yakalar...


'Moda kendine yakışanı giymektir' sözü ne kadar klişe olsa da doğruluğu inkar edilemez. Kendimize en çok yakışan kıyafetleri seçerken vücut şeklimizi göz önünde bulunduruyoruz.

Özellikle kıyafetlerin yaka modelleri üstümüzde nasıl duracağını belirleyen en büyük etkenlerden biri. Giyeceğiniz kıyafetin yaka kısmının yüz ve vücut şeklinizle uyumlu olması kıyafetin üzerinizde daha şık durmasını sağlıyor.

İşte yüzünüze ve vücudunuza uygun yaka modelleri….

9 1

Kıyafete dikey bir görünüm kazandıran V yaka modelleri daha ince ve uzun bir silüet yarattığı için neredeyse herkese yakışan bir yaka modeli.

Dengeli bir stil yaratan V yaka yalnızca bakışları göğüs bölgenize çekmez aynı zamanda vücudunuzu olduğundan daha uzun gösterir.

V yakalar, özellikle geniş omuzlu , kalın gövdeli ya da kısa boyunlu kadınların tercih edebileceği bir yaka modeli.

Büyük göğüslüler derin V yakalardan ve bol dekoltelerden uzak durmaya özen göstermeli. Çünkü bu göğüs kısmının sarkık görünmesine neden olur.
9 2

Köprücük kemiği ve dekolte bölgesi kadın vücudunun en göz alıcı bölgesi. Açık bir kare yaka modeli giymenin vücut tipi ne olursa olsun tüm kadınları daha ince ve uzun göstereceğinden bahsetmemeize gerek bile yok.

Özellikle büyük göğüslü kadınların rahatlıkla tercih edebileceği bir yaka modeli olan kare yaka, çok hoş bir stil yaratıyor.

Yuvarlak yüz şekli için de ideal bir yaka modeli çünkü kare yakalar yüzün yuvarlaklığını keskinliğiyle dengeliyor.

Kısa ve dolgun boyunlu kadınlarda ise bedenin üst kısmını uzatan bir etki yaratan kare yakalar her kadın için ideal bir tercih.
9 3

Boyun bölgesine tam oturan balıkçı yakalar, bu bölgenin daha dolgun görünmesini sağlıyor.

Doğru balıkçı yaka çene hizasının birkaç santim altında biter , bu nedenle de uzun boynunu ve yüzünü dengelemek isteyen kadınlar için idel bir seçenek.

Yalnız yanlış kullanıldığında bu yakalar başınızın vücudunuzdan ayrı bir parçaymış gibi görünmesine de neden olabilir. Bu görünümü önlemek için boynunuz ve kıyafetin arasında bir kaç santimlik boşluk olmasına dikkat edin.

Uzunluk ve proporsiyon balıkçı yaka modelini giymenin birinci kuralı. Boynunuzun uzunluğuna göre balıkçı yakanızı katlayabilir ya da uzatabilirsiniz.

İnce boyunlu ve uzun yüzlü kadınlar için harika bir seçenek oluşturuken kare vücut tipine sahip olanlar ve dar omuzlular için de hoş bir görünüm yaratıyor.
9 4