Yüzlerce kadın daha çok zevk istiyor!

2400 kadın üzerinde yapılan bir araştırmaya göre kadınlar cinsel ilişkiden duyduğu hazzın daha fazlasını duymak istiyorlarmış.

Yüzlerce kadın daha çok zevk istiyor!

Toplam 2 bin 400 kadınla yapılan bir internet araştırması, kadınların yüzde 88'inin cinsellikten daha fazla keyif almak istediğini ortaya koydu. Ancak bunun için önlerindeki en büyük engel, cinsel isteksizlik. Uzmanlar kadınların cinselliğinin çok daha karmaşık olduğunu söylüyor.

Aile Sağlığı Araştırma Derneği'nin araştırmasına göre, cinsel isteksizlik yaşayan kadınlar kendilerini mutsuz, hayal kırıklığına uğramış, yetersiz, kadınlığı azalmış, cinsel olarak başarısız ve eşlerini yarı yolda bırakmış hissediyor. Kadınların yüzde 92'si isteksizliğini psikolojik sorunlara bağlıyor. Yüzde 3'ü ise hormonlar, şeker hastalığı gibi organik sebepleri suçlu buluyor. Derneğin Yönetim Kurul üyesi olan Dr. Ece Hattat, "Stres, kaygı, endişeyle depresif düşünceler yaratan her türlü sorun gerçekten de cinselliği etkiliyor. Kadın cinselliğinde duygusal ve düşüncesel faktörler cinsel cevap oluşturmada son derece önemli. Bu tür problemler hem isteği azaltabilir hem de uyarılma ve ağrı sorunlarına yol açabiliyor" diyor.

Kadınların cinselliği erkeklere göre çok daha karmaşık. Tam da bu nedenle erkeklerde en sık görülen ereksiyon sorununa karşı ilaçlar geliştirilmesine karşın, kadınların cinsel sağlığına yönelik ilaç çalışmaları hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor.

Gerçekten de kadınlarda en sık görülen sorun olan cinsel isteksizlik genellikle birden fazla faktörden kaynaklanıyor. Hormonal eksiklikler başta gelen nedenlerden. Son dönemde hayat tarzı faktörlerinin üzerinde daha çok duruluyor. Dr. Hattat, "Sağlıksız beslenme, hareketsiz hayat, sigara-alkol kullanımı, aşırı stres gibi faktörler cinsel isteği azaltabiliyor" diyor. Ayrıca depresyon, endişe-kaygı sorunu, şeker hastalığı, nörolojik hastalıklar, bazı ameliyat ve bazı ilaçlar cinsel isteği azaltabiliyor. Kadın cinselliğinde psiko-sosyal faktörler de çok önemli. Partnerine, kendi vücuduna bakışı cinselliğini etkileyebiliyor. Kadın bazen de birkaç sorunu birlikte yaşıyor. Araştırmaya göre 28'i cinsellikten zevk alamama, orgazm, ağrıdan şikayet ediyor.

Dr. Hattat, "Cinsel ilişki sırasında ağrı yaşayan veya orgazm olamayan kadın bir süre sonra cinsel isteksizlik de yaşamaya başlıyor” diyor.

Aslında kadınların yüzde 69'u partnerlerinin tatmini ve motivasyonu, yüzde 47'si kendi özgüvenlerini arttırmak, yüzde 73'ü evliliğin devamı için daha fazla cinsel istek duymak ve zevk almak istiyor. Araştırmada partnere bağlı faktörler de ön plana çıkıyor. Kadınların yüzde 69'u partnerinde sertleşme problemi, erken boşalma, isteksizliğinden kendi de etkileniyor. Daha önemlisi erkek cinsel sorun yaşadığında kadın suçu kendinde arayabiliyor. İlişki sorunları, duygusallık, yakınlık, iletişimden uzak beraberlik cinsel sorunlara zemin hazırlayabiliyor. Kadınlarda cinsellikteki en önemli faktörlerden biri yakınlık ve şefkat hisleri. Dr. Hattat, "Biz cinselliği çiftlerin problemi olarak ele alma taraftarıyız. Hastaları eşleriyle birlikte dinliyor ve çözüm önerileri getiriyoruz" diyor.

Egzersiz testosteronu arttırıyor

Bedeninize iyi gelen, cinselliğinize de iyi geliyor. Doğru beslenme, egzersiz, olabildiğince stresten uzak kalmak, sigarayı bırakmak, alkol tüketimini abartmamak, hormonal dengeyi, damar ve sinir yapılarını dolasıyla da cinselliği olumlu etkiliyor. Testosteron kadında da cinsel isteği yönettiğinden bu anlamda egzersiz kadındaki istek üzerinde de etkili. Çalışmalar testosteron hormonunun vücuttaki yağ-kas oranından etkilendiğini gösteriyor. Yağ oranı arttıkça testosteron düşüyor. Hareketsiz yaşam testostoronu azaltan bir başka önemli faktör. Stresin arttırdığı stres hormonları (kortisol ve adrenalin gibi) egzersiz yapılmadığında vücutta birikiyor. Sonuçta da testosteronu düşürüyor.

'Çekicilik=sorunsuz cinsellik' değil!

Vücutlarını beğenmeyen kadınlar özgüven eksikliği yaşıyor. Bu cinsel fonksiyon sorunlarına ve performans düşüklüğüne yol açıyor. Avrupa Cinsel Tıp Kongresi'ne sunulan bir araştırmaya göre kadınlarla erkeklerin ideal vücut beden ölçüsü farklı. Kadınlar 34-36 bedeni ideal bulurken, erkekler 38-40 beden kadını beğeniyor. Dr. Hattat, "Kadınlar bedenleri için yüksek standart belirliyor ve buna uymak için sürekli stres altında yaşıyor. Kadınların en büyük yanılgılarından biri çekicik eşittir sorunsuz cinsellik sanmaları. Kadınlara tavsiyem bedenlerine gerektiği kadar önem vermeleri. Görünüm her zaman tatminli ilişki demek değil" diyor. Halbuki aynı araştırmaya göre erkeklerin kadını çekici bulması için yüzde 75'i hijyen, yüzde 74'ü bakım, yüzde 72'si kokuya önem veriyor. Yüzde 74'ü de "kilo önemli" diyor.
 

Yorumlar