Zayıflama endüstrisinin 7 gizli sırrı!

Zayıflama ve diyet üzerinde büyük bir endüstri olduğunu biliyor musunuz? İşte Zayıflama endüstrisinin bilmenizi istemediği sırları!


Son moda zayıflama cihazları, diyet ürünleri ve besin takviyeleri satan kişi ve kurumlar oldukça büyük bir zayıflama endüstrisi oluşturuyor.

Zayıflama üzerine çalışan şirket ve kişiler dünya çapındaki 586 milyon dolarlık bir pazara yöneliyor.

Endişelenmeyin, zayıflama ümitleriniz pazarlama dehalarının yarattığı ilüzyonlardan ibaret değil. Yağ yakmaya yardımcı bir şeyler, özel aletler, kitaplar olmadan da zayıflamak mümkün!

İşte zayıflama endüstrisinin 7 sırrı!
9 1

-Tek başına egzersiz yapmak zayıflamak için etkisiz bir yöntem!

Eğer bir spor koçu size basit bir şekilde spor yaparak kilo veremeyeceğinizi, onun özel tasarladığı programa kaydolmanız gerektiğini söylüyorsa, ısınma hareketlerini ondan kaçarak yapabilirsiniz.

Yalnızca spor yaparak da kilonuzda büyük bir değişiklik yaratmak mümkün. Spor yapmak vücut ağırlığının %3'ünden kurtulmanıza yardımcı olur. Üstelik bazı kişilerde tek başına yapılan egzersizler daha fazla açlık hissi yaratıyor. Bu durum da zayıflamak için sarf ettiğiniz çabanın boşa gitmesine sebep olabilir.
9 2

-Yağlar zayıflamanın temel elemanlarından biri.

Bu noktada önemli olan doğru yağ türünü tüketmeyi bilmek. İşlenmiş etlerdeki, tatlılardaki doymuş ve trans yağlar sağlığınız ve kilonuz için iyi değil.

Tekli doymamış yağ asitleri ise kilo vermenize yardımcı olabilir. Zeytinyağı, fındık, avokado ve somon gibi yağlı balıkları tüketerek tekli doymamış yağlardan faydalanmak mümkün.

Bu yağ asitleri uzun süre tok kalmanızı sağlarken, daha fazla kalori harcamanıza da yerdımcı olur.
9 3

-Süt ve süt ürünleri şişmanlamanıza neden olur.

Zayıflama efsanelerinden biri de süt ve süt ürünlerinin şişmanlatıcı besinler olduğu konusunda.

Yapılan araştırmalar kalsiyum eksikliğinin iştah üzerindeki kontrolün kaybedilmesine ve kilo artışına neden olduğunu ortaya koyuyor.

Üstelik, yoğurt ve az yağlı peynir gibi kalsiyum kaynakları kilo kaybını hızlandırıcı etkiye sahip.

Süt ürünlerinden uzak durmak yerine, günde 3 porsiyon süt ürünü tüketerek kilo verme hızınızı arttırmayı deneyin.
9 4