Zayıflama sürecinizin baltalanmasına izin vermeyin!

Sporu ve diyeti rutine çevirmek istiyorsanız, bedenizle olumlu konuşup, olumlu komutları ona yollamalısınız.

Zayıflama sürecinizin baltalanmasına izin vermeyin!

Aslında keyifli spor yapmanın basitleştirilmiş yolları var. Tembelliği ve sabahın bize verdiği negatifliği bir kenara bırakıp bizi gün boyu zinde tutacak, sağlıklı yaşamın ve kilo vermenin parçası olan sporu rutin haline çevirebilmenin teknikleri sürekli anlatıyoruz.

Peki ya zihniniz bu duruma ne kadar hazır?

Vücudunuza iyi mesajlar yollayarak bedeninizi, hatta organlarınızı daha olumlu etkilerle yönetmeniz mümkün. Kusurlarınıza odaklanmak yerine, vücudunuzdaki tüm olumlu yönler için ona teşekkür edin.

Spor salonuna gittiğinizde sizden daha ince ve fit birine odaklanmak ve kendiniz hakkında kötü düşüncelere kapılmak, sizi karamsarlığa ve isteksizliğe iter.

Ruh sağlığı uzmanları, olumsuz, kötü düşüncelerin güçlerini pekiştirmemeniz gerektiğini,kötü düşünceler nedeniyle ileride rahatsız edici durumlarla karşılaşabileceğiniz konusunda sizi uyarıyor.

Arkadaşınızla konuştuğunuz zaman göbeğinizle ilgili size eleştiride bulunuyorsa, bunun çözümü oldukça basit.

Hemen kötü ve negatife odaklanmamasını, aşırı olmadığı sürece karın yağlarının faydalı olduğunu ona söyleyebilrsin.

Çevrenizdekiler beslenme ve egzersiz alışkanlıklarınızı onaylamadığını söyleyebilir. Hatta '' O yediklerine vücudunun ihtiyacı yok!, Gut mu olmak istiyorsun? '' şeklinde eleştirilerini ilerletebilir.

Bu sözlerin sizin motivasyonunuzu aşağıya çekmesine izin vermeyin. "Şimdi bunu mu konuşacağız" diyerek konuyu değiştirebilirsiniz. Çünkü bu tip sözler duymak, motivasyon yerine ters etki yaratabilir.

Herhangi biri size uyarıda bulunduğu için ters psikolojiye yenilmeyin. Aklınız kalmayacak şekilde bu yiyecekleri tüketin ve kendi iyiliğiniz için olduğunu hatırlayarak fazlasından uzaklaşın.

Aslında arkadaşlarınızın bedeniniz hakkında olumsuz konuşmaları biraz da sizin müsadenizle olur.

Kendiniz hakkında düşündüğünüz olumsuz tavırlar dışarı tahmin edemeyeceğiniz kadar yansır. El kol hareketlerinizden bile kendinize ne kadar güvenip güvenmediğinizi ele verirsiniz.

Şimdi tüm pozitif yaklaşımlarla, kendi üzerinize güveni çekin. Beden dilinizle mükemmel bir anlaşma yapın ve kendinize ne kadar güvendiğinizi herkese gösterin.
 

Yorumlar