Zayıflamak için en ideal kahvaltı neden yulaf ezmesi?

Zayıflamak için kahvaltıda ne yemeniz gerektiğini biliyor musunuz? Tabii ki yulaf ezmesi!


Zayıflamak istiyorsanız sabah kahvaltısında ne yediğiniz son derece önemli. Birçok kişi sabah kahvaltısında en hızlı alternatif olan kahvaltılık gevrekleri tercih ediyor. Böylece hem zamandan kazanıyor hem de sabah öğünü atlanmamış oluyor.

Kahvaltılık gevrek seçiminde dikkatli olmazsanız tüm zayıflama çabalarınız boşa gidebilir! Kilo vermek ve incelmek için sabah kahvaltısında yediğiniz şekerli gevrekleri bir kenara bırakın ve sıcak yulaf ezmesinin tadını çıkarın!
7 1

Yapılan bir araştırmada, 6 hafta boyunca her gün sabah kahvaltısında yulaf ezmesi yiyen kişilerin kolesterol seviyelerinin önemli ölçüde düştüğü ve bel çevresinin inceldiği ortaya çıktı.
7 2

Dolabınızda yulaf ezmesi varken, karnınızı doyurmak için daha sağlıksız seçeneklere yönelmenize gerek yok. Yulaf ezmesi bir sonraki öğüne kadar tok kalmanızı sağlayacak kalori ve lif içeriyor.

İşlenmiş karbonhidratlardan üretilen şekerli kahvaltılık gevreklerin aksine, vücut yulaf ezmesini daha yavaş sindiriyor ve bu sayede kan şekeri seviyesi sabit kalıyor. Böylece hemen acıkmıyor ve enerjik hissediyorsunuz.
7 3

Uzmanlar zayıflamak isteyen kişilerin karbonhidratları sabah saatlerinde tüketmelerini öneriyor. Diyetisyen Shira Lenchewski, sabah saatlerinde karbonhidratların vücut tarafından akşam saatlerine göre daha etkili yakıldığını belirtti.

Sabah yenen karbonhidratlar vücutta yağa dönüştürülerek depolanmak yerine gün içerisinde enerji olarak harcanıyor. Ayrıca karbonhidrat miktarı en bol öğününüzün kahvaltı olmasına da dikkat etmek faydalı olabilir.
7 4