Zayıflamak için ilkçağ diyeti!

Güzellik ve beslenme uzmanı Esther Blum yeni zayıflama yöntemi İlkçağ Diyetini anlatıyor. Protein ağırlıklı bu beslenme programı sizi hayalinizdeki ince ve şekillli vücuda kavuşturacak.


"Cave Woman Don't Get Fat" ( Mağara kadınları şişmanlamaz) adlı kitapta, yazar Ester Blum ilkel zamanlara dayanan, "Paleo Chic" diye adlandırdığı bir beslenme planı ortaya atıyor.

Bu paleo beslenme planı, cilalı taş devrinden esinleniyor ve kesinlikle sebze ağırlıklı bir diyet değil.

The Today Show'a konuk olan Esther Blum, etcil atıştırmaların vücudumuzdaki dopamin ve serotonin seviyelerini arttırmanın ve uzun ince bir vücudun anahtarı olduğunu anlatıyor!

İşte ilkçağ diyeti, paleo...
8 1

Blun, bu diyette tercih edilen etlerin işlenmemiş ürünler olması gerektiği konusunda uyarıyor.

İşlenmemiş yiyecekler, taze meyve ve sebzeler, işlenmiş yiyeceklere göre her zaman daha az kolari değerine sahiptir.

Örneğin, organik biftek , ahududu, badem ve avokado'yla hazırlanan muhteşem bir tabak akşam yemeğiniz olabilir.
8 2

Öğle yemeğine örnek olarak katıldığı programda ekmeksiz sandviç hazırlayan Blum, göbek salatanın yapraklarını ekmek yerine kullanarak somon fümeli bir sandviç hazırladı.

Akşam yemeğinde ise makarna yerine kabak öneren Blum, bu şekilde karbonhidrat dengesini sağlıyor.

Esther Blum’un katıldığı televizyon programında hazırladığı bifekli yemek beğenilmese de avokado ve hindi atıştırmalığını tadan konuklar, akşamüstü atıştırmalığını çok lezzetli buldu.
8 3

Beslenme şekillerine olan modern yaklaşımların insanları kötü etkilediğini fark eden Esther Blum, tarihin ilk çağlarını ve ilkel insanların beslenme biçimlerini incelemiş.

Bir Amerikalının ortalama olarak, yılda 30 kilo un ve 13 kilo şeker tükettiğini söyleyen Blum bu değerlerin gerçekten çok fazla olduğunu söylüyor. Bu besinlerin fazla miktarlardaki tüketimleri nedeniyle insanların kilo alıp kendilerini hasta ve yorgun hissettiğini anlatıyor.

Ünlü güzellik ve diyet uzmanı Esthar Blum, bu diyetin %80 oranında zayıflama sağladığını %20 oranında da egzersizle desteklendiğinde kusursuz bir sonuç elde ediliyor.
8 4