Zayıflamak için işe yarayan basit taktikler!

Kilo vermek için zorlu diyet listelerine başvurmadan önce aklınızda tutmanız gereken bu ipuçlarına bir göz atmaya ne dersiniz?

Zayıflamak için işe yarayan basit taktikler!

Her yeni gün, rejim yapmaya başlamanız için yeni bir fırsat sunuyor. Belki de zayıflamak için hangi diyet listesini uygulamanız gerektiğini çoktan biliyorsunuz ama o listeye sadık kalabileceğinizden emin değilsiniz.

İşte bu diyet sürecini kolaylaştıracak öneriler...

Çikolatadan vazgeçin

Gerekirse bağımlılar gibi kendinize, "bugün, hiç çikolata yemeyeceğim" diyin. Günlük alışkanlıklarınızı bir kenara bırakmayı deneyin. Sizi mutlu eden şeyin çikolata olmadığını göreceksiniz.

Porsiyon küçültün

Size de arkadaşlarınızdan biri doğru kilo vermenin sadece porsiyon küçülterek beslenmeye borçlu olduğunu söyledi mi? Bunu bir düşünün deriz. Küçük tabaklar kullanmayı unutmayın. İnsanın önce gözü doymalı. Küçük tabaklar bolca yiyormuş algısı yaratarak daha kolay doymanızı sağlayacaktır.

Yavaş yiyin

Tutumlu olun. Davranışlarınızdaki tutum ve istikrardan bahsediyoruz tabii ki. Yemeklerinizi küçük lokmalar halinde uzun uzun çiğneyerek yemeniz size çok yediğiniz hissini verir ve böylesi sağlıklıdır. Bu taktikten yararlanmalı diyoruz.

Su için

Bol bol su için. Metabolizmanızın doğru çalışması için bu şart. Oturduğunuz yerde bir köşede mutlaka bir bardak suyunuz olsun.

Yumurta yiyin

Günde bir yumurta yemekte fayda var. Zaten yumurtayı sevmeyen yoktur, kendinize ve kahvaltınıza zaman ayırmanız düzenli beslenmeniz için önemli.

Yumurtayı sebzelerle birleştirdiğinizde de harika lezzetler ortaya çıkabilir.

Abur cubur yok!

En sevdiğiniz dizi başladığında hemen mutfağa koşup atıştırmalık bir şey kapmaktan vazgeçin. Kendinize zaman ayırın. Bir pedikür hiç de fena olmazdı öyle değil mi?

haber.jpg
 

Yorumlar