Bebeklerde doğum lekesi neden olur kalıtımsal olabilir!

Bebeklerde doğum lekesi neden olur? Zararlı mı? Çoğu zaman aşerince ve ulaşamayınca bebeğin vücudunda çıkacağı inancı hakkında merak ettiklerinizi yanıtladık!

Anne adaylarının doğum yapmasının ardından bir kaç gün sonra bebeğin vücudunda fark edilen kızarıklıkla veya koyu renkli lekerin neden olduğu hakkında çeşitli sorular sorulsada aslında halk arasında bu merakınızı size tek bir soruyla cevaplıyor o da  'Hamileyken sen neye aşerdin bakiyim?' sorusudur. Aşerme ile bağlantılı olduğu iddia edilsede uzmanların bu durumun neden kaynaklandığı ve nasıl meydana geldiği hakkında kesin bir bilgi yok. Ancak bebeklerdeki doğum lekesinin kalıtımsal olduğunu düşünülüyor. Doğum lekesi nedir? Doğum lekesi neden olur? Doğum lekeleri kendiliğinden geçer mi? İşte yanıtı...

BEBEKLERDE DOĞUM LEKESİ NEDEN OLUR?

Bebeklerin vücudunda doğum lekesi olarak adlandırılan bu lekeler bazen damar şeklinde bazen de derinin renklenmesine neden olan melanosit pigmentininbelli bölgelere yoğunlaşarak farklı renkleri ortaya çıkarması ile orataya çıkabilir.

BEBEKLERDEKİ DOĞUM LEKESİ KALICI MI?

Yöreden yöreye göre değişiklik gösteren inançlara tabi tutulan bebeklerdeki doğum lekesi genellikle hamilelik döneminde aşerme sonucu ulaşılamayan yiyeceğin bebeğin vücudunda çıkacağı düşüncesidir. 

BEBEKLERDEKİ DOĞUM LEKESİ ZARARLI MI?

Çoğu zaman bebeklerde görülen kırmızı lekeler veya ufak lekeler yaklaşık 1 yıl kadar süreçte kendiliğinden kaybolabiliyor. Ancak bazı durumlarda da bebeğin büyümesiyle beraber lekeninde vücutta büyümesi görsel olarak ilerleyen süreçte rahatsız edebilir.