Ayva çekirdeğinin cilde faydaları lekeleri yok ediyor!

Ayva çekirdeğinin cilde faydaları neler? Kış aylarının en sevilen meyvelerinden biri olan ayvanın çekirdeğinin cilde olan faydalarını duyunca inanamayacaksınız!

Kış aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan ayvanın insan sağlığına olan faydalarını artık hepimiz biliyoruz. Peki yerken ayıklayıp çöpe attığımız ayva çekirdeğinin ne kadar faydalı olduğunu biliyor muydunuz? Vitamin ve mineral bakımından oldukça faydalı olan ayva çekirdeği birçok cilt sorununa iyi geliyor. Peki ayva çekirdeğinin cilde faydaları neler? Gelin bu muhteşem meyvenin faydalarını beraber öğrenelim. 

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİP, LEKELERİ YOK EDİYOR 

Ayva, Akdeniz Bölgesinin bazı illerinde ve Manisa ili kırsalında yetişen bir meyvedir. Sağlığa oldukça faydalı olduğu bilinen ayvanın çekirdek kısımlarını  da birçok farklı alanda kullanabilirsiniz. Özellikle cilt bakımında önem taşıyan ayva çekirdeği, cildi güzelleştirmek ve lekeleri yok etmek konusunda birebir. 

ÖLÜ DERİLERİN ATILMASINI SAĞLIYOR 

Ayva çekirdeği vitamin ve mineral bakımından oldukça zengindir. Ölü derilerin kolayca atılmasını sağlayarak kusursuz bir cilde kavuşmasını sağlıyor. Ayva çekirdeği sivilce lekeleri, güneş lekesi veya doğum lekesi gibi sorunların ortadan kaldırılmasında büyük rol oynar.

GENİŞLEMİŞ GÖZENEKLERİ KÜÇÜLTMEKTEDİR 

Ayva çekirdeğinin doğal nemlendirici etkisi vardır. Cilde nemi hapsetme ve cildin kurumasını önlemektedir.  Ayva çekirdeği maskesi genişlemiş gözenekleri küçülterek siyah noktaların da yok olmasına yardımcı olur.

AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

2 yemek kaşığı ayva çekirdeği, 1 su bardağı doğal gül suyu, 2 çay kaşığı badem yağı

YAPILIŞI

Gül suyunun içerisine ayva çekirdeklerini ekleyin. 1 gece bekletin. Sabah çekirdekleri süzdükten sonra badem yağını içerisine ilave edin. Karıştırdıktan sonra yüzünüze uygulayıp, 20 dakika bekletin. Kalan suyu 1 hafta kadar saklayabilirsiniz. Haftada 2 kez bu maskeyi cildinize uygulayabilirsiniz.

CİLT LEKELERİNİ YOK EDEN AYVA ÇEKİRDEĞİ MASKESİ

1 ayvanın çekirdeklerini çıkartarak üzerini geçecek kadar su ekleyin. Ardından cezvenin içerisinde bir dakika kadar kaynatın. 4 saat kadar dinlendirdikten sonra cilt lekelerinin olduğu bölgelere uygulayın. Yüzünüzdeki izler gidene kadar bu uygulamayı tekrarlayabilirsiniz.