Cilde zarar veren besinler baharatlardan uzak durun!

Cilde zarar veren besinler nelerdir? Ciltte sorunlara yol açan, cilt problemlerini tetikleyen besinleri sizler için araştırdık. İşte zarar veren 5 besin!

Cilt sorunlarımızı tedavi etmek için sürekli olarak dışarıdan aldığımız bakım kremlerini kullanıyoruz ya da evde kendimiz doğal maskeler yaparak bu sorunları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Peki çözümün sadece dışarıdan uygulayacağımız kremler ve bakım ürünlerinde olmadığını söylesek. Daha doğrusu bu tarz bakımlar belirli bir noktaya kadar yararlı olduğunu söylesek.  Yediğimiz yiyeceklerinde cilt sağlığımız açısından oldukça önemi bulunuyor. Biz de sizlere yediğimiz zaman cildimizde ciddi sorunlara yol açan 5 yiyeceği hazırladık. Siz siz olun cilt sağlığınıza önem veriyorsanız bu 5 yiyecekten uzak durun. 

TUZ TÜKETİMİNİ BIRAKIN 

Vücuttaki ödemin temel kaynağı tuz, yüzde meydana gelen şişliklerin temel nedenidir. Tuzun etkisi 20 li yaşlara kadar pek fazla hissedilmez fakat sonra özellikle 30'lu yaşlarda kendini göstermeye başlamaktadır. Bu nedenle tuzu mümkün olduğunca haaytınızdan çıkarmaya özen gösterin. 

RAFİNE TAHIL VE ŞEKER TÜKETİMİNE DİKKAT! 

 Gazlı içecekler, meyve suları, beyaz un, hazır krakerler, bisküviler, hamur işleri, beyaz pirinç ve makarna tüketirken dikkatli olun. Bu ürünler sivilceye neden olan şekerler içerir.

SÜT CİLT PROBLEMLERİNE YOL AÇABLİR 

Süt içmek doğrudan bir cilt problemine yol açmayabilir. Fakat eğer cildinizde iltihap ya da sivilce gibi problemleriniz varsa o zaman süt cildinizi daha kötü hale getirebilir. Dikkat etmekte fayda var. 

BAHARATLARDAN UZAK DURUN 

Baharatlı yiyecekler var olan cilt sorunlarının daha da kötüleşmesine neden olmaktadır. Eğer yüzünüzde iltihaplı sivilceler varsa baharatlı yiyeceklerden uzak durmaya gayret gösterin. 

KAFEİN

Yüzünüzde sivilce ya da göz altı morlukları varsa nedeni kafein olabilir. Aman dikkat! Fazla kafein cilt sorunlarını tetiklemektedir.