Cilt detoksu nasıl yapılır ayda bir defa cildinizi yenileyin!

Evde ayda bir defa cilt detoksu yaparak cildinizi yenilenmesine yardımcı olarak cildinize pürüzsüz bir görünüm kazandırabilirsiniz!

Biz kadınların belkide en çok takıntılı olduğu konulardan biri de cilt bakımıdır. Pürüzsüz bir cilde sahip olmak için cildimize kullandığımız bakım ürünlerini veya kür tariflerine hassasiyetle yaklaşıyor cilt bakımı yaptırmak için güzellik salonlarına her ay dudak uçuklatan ödemeler yapıyoruz. Ancak düzenli olarak yaptığınz taktirde evde kendi cilt bakım detoksunuzu yapabilirsiniz. Güzellik salonlarına cep dolusu ödemeler yapmak yerine evde düzenli olarak uygulayacağınız cildinizi hem içerden hem de dışarıdan beslemeniz gereken önemli noktalara değindik. Evde kendi cilt detoksunuzu yapmak için elmaelma.com'a göz atabilirsiniz. 

Güzellik ve pürüzsüz bir cilt için cilt detoksu oldukça önemlidir. Cildinizin pürüzsüz görünmesine yarıdımcı olan cilt detoksu evde nasıl yapılır? Cilt detoksu nedir? Evde pürüzsüz bir cilt için cilt detoksu yaparlen nelere dikkat etmeli? İşte cilt detoksu hakkında aklınızda kalan tüm soru işaretlerini silecek ve evde ayda bir kere yapacağınız cilt detoksu için önerileri sizin için bir araya getirdik!

Cilt Detoksu Nedir? Evde Cilt Detoksu Nasıl Yapılır?

Detoks kelimesini genellikle diyet listelerinde ve zayıflamak için kullandığımız bir terim olarak karşımıza çıksada cildi toksinlerden arındırmak için de detoks terimi cilt bakımında sıkça kullanılmaktadır. Cilde canlılık kazandırmak, cildin ihtiyacı olan nemi sağlamak için cildinizi hem içeriden hem de dışarıdan destekleyeceğiniz cilt detoksu ile cildinize canlılık kazandırabilirsiniz.

1) Cilt Detoksunda Su olmazsa Olmaz!

Cildin parlak, nemli ve sağlıklı görünmesi için cilt detoksunda olmazsa olmaz olan su tüketimlerinizi düzenli olarak takip edin. Cildinizi her zaman temiz tutarak bol bol su ile tıkmayı ihmal etmeyin! Cİlt detoksunda en önemli adımlardan biri de sudur. Cildinizi gece yatmadan önce temizlemeden asla uyumayın. Aksi taktirde cildinizde kalan makyaj kalıntıları cildinizde büyük sivilce oluşumuna neden olabilir. Bu noktada gün içerisinde su tüketimlerinizi ihmal etmeyerek yüzünüzü bol bol yıkayın!

2) Gözenekleri Temizleyin!

Gün içerisinde dışarda geçirdiğiniz süre zarfında cildinizde kalan makyaj ve kirli havanın gözeneklerinizi tıkamaya neden oluyor. Bu yüzden cildinizde siyah nokta oluşumu kaçınılmazdır. Cildinizde olulan siyah noktalardan cilt tipinize göre uygulayacağınız kürler ile cildinizdeki siyah noktaları temizlemeye özen gösterin! Temizlenmeyen siyah noktalar ilerleyen dönemlerde cildinizdeki gözeneklerin büyümesine neden olarak cildinizde akne, sivilce oluşumu gibi sorunlara neden olur. Cildinizi tonik ile temizlemeyi unutmayın. Cilt tipinize göre tercih edeceğiniz cildinizi çizmeyecek küçüklükte peeling uygumalası ile cildinizden siyah noktaları arındırabilirsiniz.

Her Cilt Tipi Nemlendirici Kullanmalı!

Bir çok yerde gördüğümüz gibi kuru ciltler kadar yağlı cilt tipine sahip olan kişilerinde cildinin neme ihtiyacı vardır. Cilt tipinizi belirledikten sonra günlük olarak cildinizin ihtiyacı olan nemi sağlayarak cildinizin canlı ve pürüzsüz görünmesine yardımcı olabilirsiniz.