Zerdeçalın cilde faydaları ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız...

Zerdeçalın cilde faydaları neler? Zerdeçal maskesi nasıl yapılır? Doğal bir antibakteriyel olan zerdeçalın cilde olan faydaları mucizevi etki yaratıyor.

Zerdeçalın cilde olan inanılmaz faydalarını duymuş muydunuz? Hem sivilceler için hem de siyah noktalar için adeta bir mucize özelliği gösteren zerdeçal antibakteriyel özelliği sayesinde cilde oldukça fayda sağlıyor. Cildin arınmasını sağlayarak cilt tonunun eşitlenmesine yardımcı olan zerdeçalın bilinmeyen faydalarının neler olduğunu sizler için hazırladık. Peki zerdeçalın cilde faydaları neler? Zerdeçal maskesi nasıl yapılır? İşte cildin derinlemesine nemlenmesine yardımcı olacak bu mucizenin bilinmeyen faydaları! 

GÖZALTI MORLUKLARININ TEDAVİSİNDE KULLANILIYOR 

Zerdeçal içerisinde bol miktarda E vitamini barındıran bir besindir. Gözaltı morluklarının gelişmesini engelleyen zerdeçal aynı zamanda morlukların tedavi edilmesine de yardımcı olmaktadır. Bunun yanı sıra içerisinde bol miktarda C vitamini barındırmaktadır, bu özelliği sayesinde kolojen üretimini arttırmaktadır. 

 ZERDEÇAL MASKESİ NASIL YAPILIR? 

MALZEMELER: 

Organik elma sirkesi, 1/2 çay kaşığı zerdeçal tozu, 1 yemek kaşığı organik bal,  süt, pamuk

HAZIRLANIŞI: 

Elma sirkesini küçük bir pamuğa dökerek cildinize uygulayın. Ardından maskeyi yüzünüze uygulamadan önce 5 dakika kadar bekletin. Zerdeçal tozunu bal ile karıştırın. Dikkat etmeniz gereken tek şey, maskeyi gözlerinizden sakınmak olacaktır. Arından bir süre beklettikten sonra ılık suyla durulayın. Yüzünüzde sarımsı bir iz kalacaktır. Bu lekeleri süt ve pamuk yardımıyla çıkarabilirsiniz. Haftada 2 kere uygulamanız yeterli olacaktır.