Doğum sonrası seks nasıl olmalıdır? Cinsel isteksizliğin normale dönme süresi....

Hamilelik sürecinde fiziksel ve ruhsal olarak değişen kadınlar doğum sonrası ilk seks deneyimini yaşarken nelere dikkat etmeli? İşte bilinmesi gerekenler...

Birçok çift doğum sonrasında seks hayatını yeniden düzene sokmakta zorlanabiliyor. Kadınlarda fiziksel ve ruhsal olarak büyük bir değişim yaşanmasına neden olan hamilelik kolay bir süreç olmadığı gibi hamilelik sonrası toparlanma süresi de kişiden kişiye göre değişiyor. Genellikle doğum sonrası cinsel isteksizlik ve vajinada kuruluk sorunlarıyla uğraşan çiftler nelere dikkat etmeli? Cinsel ilişkiye doğumdan sonra ne zaman başlamalı? gibi sorularınıza yanıt arıyorsanız eğer elmaelma.com olarak sizler için bu konuyu mercek altına aldık. İşte doğumdan sonra seks ile ilgili bilinmesi gereken detaylar...

Kadınların Doğum Sonrası Cinsellik İstememesinin Nedenleri?

Kadınların doğumdan sonra seks istememeleri uykusuzluk, yorgunluk ve hormonların getirdiği cinsel isteksizlik olabileceği gibi bu sorunlara vajinal kuruluk problemi da eklenince ağrı ve acı çekeceği kaygısı ile ilişkiye girmek istemeyebilirler. Bebek sahibi olduktan sonra sorumlulukları artan kadın seks için gerekli enerjiyi bulmakta zorlanabilir. Bebek sahibi olduktan sonra sorumlulukları artan kadın seks için gerekli enerjiyi bulmakta zorlanabilir.

Doğum Sonrası Seks İçin Uygun Bekleme Süresi

Doğum sonrası kadın vücudununun eski halini alması zaman almaktadır. Bu iyileşme sürecinde seks rahatsızlık verici olabilir. 6 hafta seks için beklenecek ideal süredir. Hamilelikten sonra emzirme hormonlarının devreye girmesiyle seks hormonları baskılanmaktadır. Hamilelikten sonra görülen cinsel isteksizlik ise ilk 3 ayda normale dönmektedir. 

İlk Seferde Nelere Dikkat Edilmeli?

Kendinize gerekli süreyi vermelisiniz ve rahatlatmalısınız. Bu süreçte eşlerin arasındaki iletişim ve erkeğin anlayışlı olması çok önemlidir. Hamilelikten sonra değişen vücut iyi tanınmalı ve hassaslaşan bölgeler (göğüslerin hassasiyeti ve doğum yaraları) ile ilgili partner uyarılmalıdır. Cinsel birleşme öncesi ılık bir duş alınmalı ve rahatlatıcı bir ortam hazırlanmalıdır. Vajinal kuruluk için kayganlaştırıcı kullanılarak daha rahat bir cinsel birleşme sağlanabilir.