Siz mi kilolusunuz, kişiliğiniz mi?

Çabalamanıza rağmen bir türlü kilo veremiyorsanız dikkat! Diyetinizi bozan kişiliğiniz olabilir.

Kişiliğiniz zayıflamak için binbir zahmetle katlandığınız diyetinizi sabote ediyor olabilir. İşte kilo kazanmaya karşı, kalori artışını sağlayan 6 en yaygın kişilik çeşidi:

1.Kişilik: Tembel, yerinden kalkmayan

Siz kalorileri azaltabiliyorsunuz ancak metabolizmanızı hızlandırmak için yeterince hareket etmiyorsunuz! Hareket, kalori kaybetmenin tek yoludur.

Size önerimiz, tembelliği bırakın ve merdivenleri kullanın. Arabanızı bulunduğunuz yerden uzağa park edin ve yürüyün!

2. Kişilik: Karbonhidrat sever

Günlük menünüz; et bazlı protein, pirinç, patates, ekmek ve tahıllar gibi karbonhidrat kaynaklarından oluşuyorsa, kilo vermeyi istemeniz tam bir meydan okuma!

Et yerine, balık, yumurta, bezelye veya soya ürünü kullanın. İlla kırmızı et diyorsanız, etin yağsız kısımlarını kullanın. Aynı durum beyaz et için de geçerli.

Ayrıca, yüksek fiber içeren tatlı patates, öğütülmemiş ekmek, esmer ve beyaz pirinç; kuskus, bulgur ve düşük şekerli öğütülmemiş tahılları seçin.

3. Kişilik: Aşırı çalışkan

Sizin sabah kahvaltısı ya da öğlen yemeği diye bir rutininiz yok. Akşam yemeklerinizi de eve gidiş yolunda yiyorsunuz.

Araştırmalar, aşağıdaki besinleri içeren sabah, öğle ve akşam yemeğinin fiziksel ve zihinsel enerji seviyesini arttırdığını, stres seviyesini azalttığını ve metabolizmayı uyardığını söylüyor.

İşte sizin gibi çalışkan bir karınca için tüketilebilecek en ideal besinler:

Sabah kahvaltısında;

- Yumurda veya yoğurt gibi protein bazlı gıdalar,
- Kuruyemiş
- Avokado
- Zeytinyağı
- Meyve
- Öğütülmemiş ekmek gibi karbonhidratlar

Öğle yemeği için;

- Bezelyeli salata
- Balık veya ızgara tavuk
- Öğütülmemiş tahıl makarnası
- Ton balığı
- Haşlanmış sebzeler

Akşam yemeği için;

- Salata veya acılı sebzeler
- Bezelye yemeği
- Küçük bir meyve salatası

4. Kişilik: Sadık olmayanlar

Sağlıklı yiyecekler de ikinci üçüncü porsiyondan sonra kilo aldırır! Çünkü bazı besinler işlenmiş şeker bakımından zengindir.

Atışırmalarınız ve öğünleriniz yüksek kalorili gıdalardan oluşuyorsa gün içinde ihtiyacınız olandan fazlasını alıyorsunuz demektir.

Sizin için en ideal çözüm, sağlıklı beslenmeye devam edip, porsiyonlarınızı kontrol altında tutmanız.

5. Kişilik: Abur cubur severler

Çoğumuzun yaptığı gibi gün boyunca çok az besleyici yiyecek yiyiyor ve abur cubur yemekten hoşlanıyor musunuz?

O zaman siz de diyet yapan birçok insan gibi, gün boyunca atıştırılan yiyeceklerin kilo aldırdığına inanmıyorsunuz. Ancak, özellikle sağlıksız atıştırmalıklarınız daha da aç hissetmenizi sağlıyor!

Önerimiz, kan şekeri seviyenizi dengede tutacak sağlıklı besinleri atıştırmanız. Tuzsuz fındık, fıstık, kurutulmuş meyveler, üzüm, muz bunlardan yalnızca birkaçı...

6. Kişilik: Hazır yemek sevenler

Hazır yiyeceklerin trans yağ, doymuş yağ, sodyum ve beyaz şeker, ekstra baharat yönünden fazlasıyla zengin olduğunu biliyor muydunuz?

Bu sorun da ufak birkaç öneriyle halledilebilir. Örneğin, Çin yemeği siparişi verirken, ek olarak haşlanmış sebze ve sos isteyebilirsiniz.

Kızarmış patatesleri iptal etmek koşuluyla tabağınıza salsa sosu ekleyebilirsiniz.  İtalyan yemeği ve pizza siparişi verirken de ekstra sebze isteyebilirsiniz.