Halı tüyleri nasıl temizlenir?

Yeni aldığınız halınız tüylenmeye mi başladı? Size halı tüylerinden kolayca kurtulmanıza yardımcı yöntemleri derledik. İşte halı tüyleri nasıl temizlenir yanıtı

Yeni halının tüylenmesi canınızı sıkabilir. Evin her yanında tüyler uçuşmaya başladığında yada halınız eski gibi görünmeye başladığında canınız sıkılabilir. Ancak halı tüylenmesini gideren bir kaç basit yöntem var. 

Öncelikle halınızdaki tüylenmenin nasıl olduğunu bularak işe başlayın. Çok tüylü bir halınız varsa ve tüyler sağa sola yayılarak dağılıyorsa bir el fırçası işinizi görebilir. Bu tüylenmeler halının dokunması sırasında dokusuna işleyen fazlalıklardan kaynaklanır ve bir süre sonra dökülme sona erer. Dökülmenin kendiliğinden bitmesini beklemek istemiyorsanız sert bir fırça yardımıyla halınızı düzenli bir şekilde fırçalayıp fazla tüyleri temizlemelisiniz. 

Sağa sola yayılan halı tüyleriniz temizlemek için de cam kurulayıcıları kullanabilirsiniz. Islatarak kullandığınız cam kurulayıcılar tüylerin toplanmasına yardımcı olur. 

Halının üzerindeki tüyleri uçuşmadan toplamak istiyorsanız halınızı bir miktar çamaşır yumuşatıcısı döktüğünüz su ile hafifçe ıslatarak tüyleri temizleyebilirsiniz. Bu sayede daha çok tüy uçuşmadan toplanabilir.

JİLET YÖNTEMİ

Eğer halı sentetik dokuluysa ve tüyler uçuşmak yerine halının üzerine yapışık halde duruyorsa o zaman bir jilet yardımıyla fazla tüylenmeleri halınızdan kazıyabilirsiniz.