Tsunami 'yuvaları' da yıktı

Japonya, tüm dünyayı etkileyen tsunami ve deprem felaketlerinin ardından şimdi de boşanma krizi yaşıyor. Bir törenle gerçekleştirilen boşanma olayları üç kat artış gösterdi.

Japonya'yı 11 Mart'ta vuran 8.9 büyüklüğündeki deprem ve ardından gelen tsunami, onbinlerce kişinin ölümüne ve çok sayıda kentin enkaza dönüşmesine neden oldu. Nükleer santralleri yıkan ve ülkeyi nükleer felaketin eşiğine getiren deprem şimdi de yuvaları yıkıyor. İnsanlar yaşadıkları büyük felaketin ardından hayattaki önceliklerinin sırasını değiştirirken, evlilik kurumu da bu büyük sarsıntı geçirmeye başladı. Depremden beri boşanmaların 3 kat artış gösterdiğini belirten yetkililer, bunu insanların deprem nedeniyle önceliklerini değiştirmelerine ve hayata bakışlarındaki farklılıkları fark etmelerine bağlıyor. Tokyo'da yaşayan Tomoharu ve Miki Saito, deprem sonrası öncelikleri değişen çiftlerden sadece birisi. Bir çocukları bulunan 13 yıllık evli çift, bugün boşanmak için mahkemeye başvuracak. Çift, son dönemde moda olan boşanma seremonilerini dün yaparak aralarındaki bağı koparmak için ilk adımı attı.

Son yemek ve kırık yüzükler

Boşanma seremonisine yakın dostlarını ve ailelerini davet eden Tomoharu ve Miki Saito, konukların huzurunda 13 yıllık evliliklerini bitirdi. Çift, davetlilerin huzurunda çekiçlerle alyanslarını kırdı. Törende ayrıca, Tomoharu, karısının hazırladığı yemekleri son defa yedi.