Fondöten cilde nasıl uygulanır yöntemleri ve çeşitleri nelerdir?

Kusursuz bir cilt görünümü için bir çok kadının tercih ettiği fondötenler sivilceleri kapatmak, ciltteki kızarıklıkları gidermek için uygulanır.

Cilt tiplerine göre çeşitlilik gösteren fondötenler aynı zamanda kendi içinde de çeşitlilik göstermektedir. Mesela likit, toz, pudra, köpük, stick, krem fondöten olmak üzere bir sürü çeşitleri bulunmaktadır. Ancak Kafa karışıklığına neden olan sorulardan bir taneside hangi fondöten cilde nasıl uygulanmalıdır sorusu geliyor. Bu noktada ne kadar iyi bir fondöten tercih etseniz bile uygulama yönteminiz yanlış olursa cildinizde fondötenin kötü durmasına neden olabilirsiniz. İşte elmaelma.com okurları için hangi fondöten hangi uygulaması yapılmalıdır derledik... Her ne kadar fondöten çeşitliliği fazla olsa da fondöteni cilde uygulamada 3 şekilde yöntemi bulunmaktadır. Bunlardan ilk sünger, fırça ve parmaklarımızdır. 

FIRÇA YÖNTEMİ

Fondöten uygulama yöntemleri kendi içerisinde kişilerin tercihine göre en sağlıklı yöntemi değişmektedir. Ancak en sağlıklı yöntem fırça tekniğidir. Bunun nedeni ise hem daha pratik ve kolay hemde cildinize uygularken hız kazanabilirsiniz. Bu noktada cildinize fondöteni uygularken fırçayı yatay bir şekilde uygulamalısınız. Dikey uygulamalarınız cildinizde fırça izlerine neden olabilimektedir.

Ancak fırça uygulamasından sonra nemli bir sünger yardımı ile cildinizde hafifçe sabitleyebilirsiniz. Fırça temizliğinizi günlük olarak mutlaka yapmalısınız aksi taktirde sivilcelenme gibi cilt sorunlarına sebebiyet verebilir. Peki fırçaları hangi fondötenlerde kullanabiliriz. Genellikle krem ve pudr, toz fondötenleri fırça ile uygulamak daha yararlı olmaktadır.

SÜNGER YÖNTEMİ

Fondöten sürme teknikleri arasında olan bir diğer yöntem süngerdir. Özellikle son dönemlerde bu teknik oldukça popülerdir. Ama doğru uygulama yöntemi her şeyden önemli! Sünger yöntemini bir çok fondöten çeşitinde uygulayabilirsiniz. Mesela likit, krem, stick, köpük fondötenlerin kullanımında rahatlıkla kullanabilirsiniz. Ancak sünger temizliğinizi sürekli olarak yapmalısınız ve kısa zamanlarda süngerinizi yenilemelisiniz. Aynı zamanda süngerler çok fazla hijyenik olmadığı için öteki uygulamalara göre dikkat olması gerken yöntemlerdir.  Aksi taktirde cildinizde sivilce gibi cilt sorunlarına yol açabilir. 

SİHİRLİ PARMAKLAR

Fondöten uygulamanı bir başka yöntemi ise parmaklardır. Fondöten uygulama yöntemleri arasında en az uygulanan yöntemlerden birisi de parmaklardır. Genellikle dağıtması zor olan ve tüm cilde eşit miktarda dağıtması çok önemlidir. Bu yöntem ile krem, likit köpük fondötenleri uygulayabilirsiniz. Ancak fondöteni cildinize yedirmeden önce ellerinizin hijyenik olmasına dikkat etmelisiniz.

Eğerki fondöten kullanmaya yeni başlayanlardansanız ve cilt tipinize göre tercih etmeniz gereken fondöteni seçmede zorlanıyorsanız ''Cilt tipine göre fondöten nasıl seçilir'' başlıklı yazımıza da göz atabilirsiniz...