Beyazlayan saçlara doğal çözümler neler ceviz kabuğu sürerseniz...

Beyazlayan saçlar için doğal çözümler nelerdir? Ceviz kabuğu ya da yağı ile 21 günde beyazlardan kurtulabilirsiniz.

Kadınların pek çoğu boyayı saçları beyazladığı için uyguluyor. Doğal saç rengini seven pek çok kadın saçlarını boyatmaktan epey şikayetçi! Peki beyazlardan saçları boyatmadan kurtulmak mümkün değil mi? Elbette mümkün! Bu içeriğimizde sizler için saçlarınızdaki beyazları doğal yöntemlerle kapatmayı göstereceğiz. İşte çözümler...

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI BEYAZLAR İÇİN DE ÇOK FAYDALI

4 bardak Hindistan cevizi yağının içine 6 tane Hint Bektaşi üzümü atılır ve bekletirilir. Bu kür koyu renk bir saklama kabında muhafaza edilmelidir. Haftada bir kez saçlara masaj yaparak bu kür uygulanmalıdır. 1 saat bekletildikten sonra saçlar yıkanır. Yıkama esnasında bitkisel şampuan kullanmak gerekmektedir. Bu kür uygulanırken aynı zamanda 2 adet Hint Bektaşi üzümü, alkali su içinde bekletilir ve her sabah saça uygulanır. Bu daha etkili olmasını sağlayacaktır. Bu kür çok güçlü bir antioksidandır.

3 MALZEME İLE BEYAZLARA ELVEDA DEYİN

Lor peyniri, karabiber, emu yağı (deve kuşu yağı), B vitamini ampulü kullanılır. Malzemeler birbirine karıştırılıp masaj yaparak saç diplerine uygulanır. 1 saat bekletildikten sonra bitkisel şampuanla yıkanır. Emu yağı haftada bir kez saç diplerine masaj yapılarak tek başına da uygulanabilir. Omega bakımından zengin olan emu yağı B vitamini ampulü ile karıştırılarak saça uygulanabilir. Saçın pigmantasyonunu artıran çok faydalı bir yağdır.

CEVİZ KÜRÜ

3 tatlı kaşığı ceviz yağına, himalaya tuzu ve 2 çay kaşığı kadar alkali su ekleyin. (Alkali su PH’ı 7,3’ün üstü olan sudur) Bu karışımı, saç köklerine 5-15 dakika ovarak sürün. Sonra da saçlara sürün. Saçları bir bone ile kapatın. Bu şekilde, 1-3 saat bekletin. Sonra, elma veya üzüm sirkeli su ve sabun ile saçları yıkayın. Durulayın. Bu kürü, her gece olmak üzere 21 gece uygulayın.

CEVİZ KÜRÜNÜN BİR DİĞER VERSİYONLARI

Bir litre kaynayan suya, 10 adet ceviz kabuğu atılır ve 15 dakika kaynatılır. Bu karışım ile saçları yıkayın. Uygulama süresi, her gece olmak şartı ile 21 gündür. Cevizin içi beyine iyi gelir. Kabuğu ise, saçlara ve saç derisine iyi gelir. Bu su ile sadece durulama yapılır. (Ovalanarak) Bu sudan sonra başka bir şey kullanılmaz. Bu kür, kepeğe ve mantara da iyi gelir.

Cevizin en dışındaki yeşil kabukları kurutulur. Kaynayan bir litre suya 5 tane cevizin en dış yeşil kabuğu atılır ve 5 dakika kaynatılır. Yine son durulama suyu olarak 21 gün kullanılır.