İkiz bebeğe hamile kalma şansı arttırılır mı genlerin dışında yaş faktörü önemli!

İkiz bebeğe sahip olmak anne ve baba adaylarının şansını arttıracak yöntemlerini bir araya getirdik. Doğal yolla ikiz bebeğe hamile kalma şansı nasıl arttırılır

İkiz bebek bakımı her ne kadar zorlayıcı ve her konuda +1 olarak değerlendirilse bile kucağa alındıkları andan itibaren 'iyi ki' diyebileceğiniz mutluluğunu yaşamak için can atan anne ve baba adayları için sürpriz bir haberimiz var! Her ne kadar genetik olarak bakılsa da ikiz bebeğe hamile kalma ihtimalini arttıran doğal yöntemlerini elmaelma.com okurları için bir araya getirdik! İşte doğal yollarla anne ve baba adayı olmaya hazırlananlar için ikiz bebeğe doğal yollarla hamile kalma ihtimalini arttıran öneriler...

YAŞ FAKTÖRÜ İKİZ BEBEKLERİ ETKİLİYOR!

Uzmanlara göre ilerleyen yaşlarda hamile kalmak bebeğin kendisi için risk faktörü oluştursa da 30 sonrası ve 40 yaşlarında hamile kalmak ikiz bebeklere hamile kalanların ikiz bebeklere de hamile kalabildiğini gösteriyor. Bu duruma neden olarak yaşlı kadınların genç kadınlara göre daha fazla yumurta üretebildiğiniz. 

GENLERDE OLMASI ÖNEMLİ!

Her ne kadar ikiz olarak kulağa daha rahatlatıcı gelse de üçüz hatta dördüz olarak bile genetik özelliklerin olması sizin de ikiz veya dördüz bebeklerinizin olma ihtimalini arttırıyor. Ailede ikiz bebek olması sizin de ikiz bebeğe hamile kalma ihtimalinizi arttırır.

ALDIĞINIZ KİLONUN SAĞLIKLI YOLLARLA OLMASI ÖNEMLİ!

Üreme hormonlarının salgılanmasındaki en önemli durumlardan biri de sağlıklı bir şekilde kilo almaktır. Özellikle son zamanlarda kolaya kaçılan fast food gibi tüketimleri en aza indirgeyerek sağlıklı bir şekilde kilo almak için bir uzman önerisi almakta fayda olabilir.

BEBEK İÇİN FOLİK ASİT ÖNEMLİ!

Hamilelikten ilk 3 ay kadar öncesinde başlanması gereken folik asit tüketimi ikiz bebeklere hamile kalma ihtimalini arttırdığı görünmüştür. Doğal ve sağlıklı bir şekilde kilo almaya ve beslenmeye özen gösterin.