Akşam menüsü: Makarna Böreği

Peynirin en lezzetli, makarnanın en masum hali bu tarifte! Akşam zamanı olmayan kadınlar ya da aniden gelen sürpriz misafiler için leziz ve pratik bir börek seçtik.

Malzemeler

1 paket kelebek makarna
3 yufka
4 yumurta
1 su bardağının 4/3'ü kadar sıvıyağ
300 gr yağlı beyaz peynir
250 gr kaşar peynir
1 bağ maydanoz
2 su bardağı süt

Böreğin tarifi

Bir paket makarnayı haşlıyoruz ve haşanlandıktan sonra süzün. Beyaz peynirin içine bir bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlayın. Süt, yumurtanın beyazını, sıvıyağı biraz tuzu karıştırın. Fırın tepsisi yağlayın ve bir tane yufkayı tepsiden taşacak şekilde koyun. Haşlanmış makarnanın yarısını yufkanın üzerine dökün. Hazırlanan süt karışımının üçte birini makarnanın üstüne dökün.

Yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştirin. Kalan makarnanın tamamıda ikinci katın üstüne koyun. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne de koyun.

Üçüncü yufkayı da tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyun. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatın. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökün. Kalan dört yumurta sarısını karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürün. Küçük küçük tereyağ parçalarını üstüne koyun ve iki saat dışarıda bekletin. Sonra 180 derece ısıtılmış fırında pişirin.

Görseller: portakalagaci.com