Fırında paçanga böreği nasıl yapılır? Pratik atıştırmalık arayanlar buraya!

Gün içerisinde midesi kazınanlar için yapılışı oldukça kolay olan fırında paçanga böreği tarifini derledik!

Gün içerisinde yemek yapmak yerine atıştırmalık için şahane bir tarif olan fırında paçanga böreğini yapmanın püf noktalarını elmaelma.com okurları için sıraladık. Sizde yemek modunuz yoksa ve yapılışı kolay yemek tarifi arayanlardansanız en kolay haliyle fırında paçanga böreği yapmanın tarifine göz atabilirsiniz. Sevdiklerinizle afiyetle tüketebileceğiniz bu tarif için ihtiyacınız olan malzemleri aşağıda bulabilirsiniz!

Malzemeler; 2 adet yufka, 1 adet domates, 3 adet yeşil biber, 2 adet kapya biber, 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri, 200 gram pastırma, 1 çay bardağı süt, 1 adet yumurta, 2 su bardağı galeta unu, 1 tutam tuz, 2 yemek kaşığı zeytinyağı yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Yeşil ve kapya biberleri yıkayın ve yeşil biberleri küp küp, kapyaları ise ince ince doğrayın. Bir tavaya zeytinyağını koyun ve biberleri dirilikleri geçene dek yaklaşık 5 dakika boyunca yağda soteleyin. Domatesi yıkayıp, kabuğunu soyun ve küp küp doğradıktan sonra, tavada sotelenmekte olan biberlerin üstüne ekleyin.

Ocağın altını kapatın, güzelce karıştırın ve çemenini çıkardıktan sonra ince ince doğradığınız pastırmaları da tavaya ekleyin ve güzelce karıştırın Yufkaları önce ikiye daha sonra ise 4'e bölün. Böylece eşit üçgenler elde edeceksiniz. Bir tabağa yumurtayı kırın ve çırpın. Ayrı bir tabağa galeta ununu koyun ve bir küçük kaseye sütü boşaltın. Hazırladığınız biberli iç harçtan bir miktar kadarını yufkanın uzun ucuna yayın ve üstüne kaşar peyniri de ekleyin. Sigara böreği sarar gibi ancak daha gevşek bir biçimde sarın.

Yufkanın ucunu yapıştırmak için, yufkanın ucunu süte bandırın ve ardından önce çırpılmış yumurtaya,hemen ardından ise galeta ununu batırın. Hazırladığınız börekleri yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yaklaşık 10 dakika boyunca, üstleri kızarana dek beklettikten sonra servise başlayabilirsiniz.