Kansere 'Şaban' tedavisi

Adana'da özel bir hastane, kemoterapi gören hastalarına Kemal Sunal'ın filmleriyle tedavi uyguluyor.

Adana Özel BSK Metropark Hastanesi’nin Tıbbı Onkoloji Bölümü Kemoterapi Ünitesi İç Hastalıkları ve Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Hakan Sakallı 'Günümüzde, kanser tedavisi ile ilgili neredeyse her gün farklı araştırmalara ve tedavi yöntemlerine şahit oluyoruz. Ancak, uzmanlar, bu tedaviler bir yana, hastalar için en iyileştirici şeyin her zaman 'moral' olduğunu söylüyor.'

Adana'da özel bir hastane tam da bunu düşünüp, kemoterapi gören hastaları için ilginç bir tedavi yöntemi buldular.

Kemoterapi hastalarının, tedavi sürecinde stresli ve ağır bir dönem geçirmesi yüzünden doktorlar, Kemal Sunal filmleri izleterek hastalarını rahatlatmaya çalışıyor.

Yaklaşık bir yıldır testis kanseri tedavisi gören evli ve 3 çocuk babası 34 yaşındaki Rüstem Şimşek, izlediği filmlere çok güldüğünü kaydetti. Tedavi olurken ağrı duyduğunu ve büyük stres yaşadığını aktaran Şimşek, 'Biz Kemal Sunal filmleri izleyerek büyüdük. Onun filmlerini çok seviyorum. Bana çok iyi geliyor. Bir nebze de olsa, ağrılarımı ve dertlerimi unutup bu filmlere odaklanıyorum' diye konuştu.

Rüstem Şimşek’in eşi Özlem Şimşek de, 'Hastalara ve yakınlarına moral lazım. Allah kimseye böyle dert vermesin. Bir parça gülebiliyoruz. Hastanede bunu düşünmeleri çok iyi olmuş' dedi.