Pesto sos nasıl yapılır bu lezzete bayılacaksınız!

Pesto sos nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Kahvaltı sofralarınızın vazgeçilmezi olmaya aday olacak bu sosa bayılacaksınız!

Pesto sos tarifine sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? Çam fıstığı, fesleğen ve parmesan peyniri içeriği ile hazırlanan leziz mi leziz bu enfes tada bayılacaksınız. Kahvaltıda değişik lezzet arayanlar için harika bir öneri olacak bu enfes tarif kısa sürede vazgeçilmezleriniz arasına girecek. Peki pesto sos nasıl hazırlanır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda pesto sos tarifi. Şimdiden afiyetler olsun. 

MALZEMELER: 

2 büyük demet taze fesleğen,150 gram parmesan peyniri,100 gram çam fıstığı,2 su bardağı zeytinyağı,5 diş sarımsak,1/4 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI: 

Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Sevdiklerinizle paylaşın.