Makyaj Uzmanı ve Eğitmen Yeliz Naşifoğlu gözlük ve makyaj ikilisini anlatıyor...

Makyaj Uzmanı ve Eğitmen Yeliz Naşifoğlu gözlük ve makyaj ikilisi hakkında yararlı bilgiler verdi

Hadi bakalım... Şimdi sıra Gözlük ve Makyaj ikilisinde!

‘Gözlük kullanıyorum ve yaptığım makyaj nedense bir garip duruyor’ diyorsanız bu yazıyı okuyun derim hanımlar...

Sürekli gözlük kullanıyorsanız artık o sizin imajınızın büyük bir parçası oluyor. Belli noktalara dikkat ederek gözlükle de gayet alımlı ve çekici bir makyaja sahip olabilirsiniz. Nasıl mı? eee hadi yakından bir göz atalım beraber...

Gözlük kullanırken yapacağınız makyaj stilinin bazı püf noktaları var, aynen şöyle:

Miyop olan kişilerin, yani uzağı çok net göremeyenlerin diyelim, kullandıkları gözlük camı gözleri olduğundan küçük gösterir.

Dolayısıyla, göz makyajında açık ton farlar kullanmalıdırlar, nedeni ise şu; açık tonlar gözü olduğundan biraz daha hacimli ve net gösterir.

Parlak tonlarda far ve göz kalemi kullanabilirler, çünkü gözlük camı renklerin canlılığını biraz da olsa kaybettirecektir, bunu önlemek gerekir. Ayrıca bol rimel ile kirpikleri vurgulamak gerektiğini de belirtmeliyim.

Göz içine beyaz ya da ten rengi kalem sürmek de yine iyi bir fikir olacaktır. Eyeliner ya da göz kalemi ile de kirpik diplerini güzelce yoğunlaştırmak gerekir.

Yani kısaca;  gözlük kullanan miyop kişiler, gözlerini biraz daha belirginleştirecek-büyütecek göz makyajı yapmayı tercih etmelidirler her zaman.

Gelelim Hipermetrop kişilerin makyaj stiline...yani yakını net göremeyen kişiler gözlük kullanırken nasıl bir makyaj yapmalı?

sorusunun cevabı ise şöyle; hipermetrop kişilerin gözlük camları, gözlerini olduğundan daha da büyük göstercektir, işte burada dikkat edilecek nokta gözleri daha da büyütecek makyajdan kaçınmak olmalıdır!

Gözleri geri plana alabilmek için burada biraz daha koyu tonlarda göz farı seçilmelidir.

Az bir miktarda rimel ve ince bir eyeliner uygulamanızı öneririm. Hatta eyelinerınızı göz kapağınızın ortasından çekmeye başlamalısınız.

Çok dikkat çekici bir göz makyajı yapılmaması gerektiğinden, burada  ilgiyi dudaklara çekebilirsiniz hanımlar. Sıcak tonlarda bir ruj harika olacaktır.

Tabi ki yeterince allık uygulamayı ve kaşlarımızı biraz daha fazla belirginleştirmemiz gerektiğini unutmamalıyız. Gözlük modelimize göre kaşlarımızı daha da görünür bir hale getirmemiz önemli bir noktadır.

Gözlük ve Makyaj ikilisini dert etmeyin artık hanımlar...bir de bu şekilde deneyin makyajınızı, sonuç daha iyi olacaktır eminim...Sevgiler :)

Yeliz Naşifoğlu

Makyöz & Eğitmen

www.yeliznasifoglu.com