Sade ve şık makyaj modelleri nelerdir nasıl yapılır dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

Özellikle son zamanlarda önde gelen trendlerinden olan sade ve şıklığı makyajlarda da görebiliriz. Bugün sizler için sadeliği ve şıklı bir araya getirdik!

Son zamanlarda doğala olan dönüşümüz devam ediyor! Ünlü yıldızlardan tutun hayatını ve attığı adımları çok yakından takip ettiğimiz bir çok film artistleri bile çoğu zaman çok şık bir kıyafet kombininde kırmızı bir ruj ile tamamlayabiliyor. Bizde bugün elmaelma.com okurları için sadeliği ve şıklığın makyajın püf noktalarını hazırladık. Sizde bütün dikkati üzerinizde toplamak istiyorsanız sizler için hazırladığımız önerilere kulak verebilirsiniz!

TEN MAKYAJINASIL OLMALI?

Günlük hayatınızda yaptığınız gibi ancak fondöteni çok abartmadan kullanmanız gerekmektedir. Özellikle fondöten seçiminiz bu makyajın temelini oluşturmaktadır. Cilt yapınıza göre seçtiğiniz fondöteni cildinize uygulayın. Ancak cildinizde ufak kusurlar bulunuyorsa kapatıcı ile önden üzerinden geçin. Daha sonra hafif bir allık uygulayarak yanaklarınızda renk verin. Ancak sadeliği oluşturduğumuz ten makyajında bir nebze şıklık kazandırmak için kadınların son zamanalarda kozmetik ürünlerinde vazgeçilmezi oynayan ''Highlighter''lardan üst elmacık kemiklerinizde ''C'' harfi oluşturacak şekilde uygulayın.

TÜM DİKKATLERİ DUDAKLARINIZDA TOPLAYIN!

Sadeliği ve şıklığı bir arada toplamak için 2 seçeneğiniz bulunuyor. Gözler veya dudaklar! Eğerki şıklığınızı dudaklarda göstermek istiyorsanız mutlaka ten renginizide göz önünde bulundurarak koyu renkli ruj sürmenizi öneriyoruz. Aksi taktirde hem göz hem koyu renkli dudaklar sizi o gecenin rüküşü ilan edecektir. 

DUDAKLAR İNCEYSE AĞIRLIĞI GÖZLERE VERİN!

Ancak dudaklarım ince tüm dikkatleri gözlerimde toplamak istiyorum derseniz o halde koyu renkli farlar ve kalın eyeliner tercihinden yana kullanarak çekici gözlere sahip olabilirsiniz. Ancak ince dudaklara da bir altarnatif çözüm olarak yoğunluğu gözlerden yana kullandığınız için aynı zamanda kalın dudak görünümü için dudak renginize yakın bir dudak kalemi ile dudaklarınızı çerçeveleyin daha sonra aynı şekilde dudak renginize yakın bir mat ruj ile dudaklarınızı doldurun. İşte! sade ve şıklığı birarada kullanmak bu kadar kolay!