Sivilceli cilde makyaj nasıl yapılmalı yeni sivilcelerin oluşmaması için...

Sivilceli veya sivilce oluşumuna müsait olan cilde sahip olanlar için makyaj yaparken dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik!

Özellikle yağlı cilde sahip olanların sıklık şikayetçi olduğu durumlardan biri sivilce sorunlarıdır. Sivilceli veya sivilce oluşumuna müsait cilde sahip olanlar için makyaj yaparken dikkat edilmesi gerekenleri bir araya getirdik. Her cilt tipine aynı makyaj yapılmaz eğerki sorunlu bir cild yapısına sahipseniz makyaj yaparken dikkat etmeniz gereken bazı aşamalar var. Aksi taktirde yaptığınız makyaj cildinizde daha fazla sivilce çıkmasına neden olabilir. İşte sivilceli ciltlerin makyaj yaparken yapmaması gereken hatalar...

MAKYAJ ÖNCESİ SİVİLCENİZİ SIKIYORSANIZ...

Makayaj yapmadan önce sivilce veya siyah noktaları sıkmayın! Her ne kadar cildinize baz uygulasanız bile sıktığınız sivilcenin yayılmasına neden olabilir. Eğer ki sivilceyi sıkıp üzerine kapatıcı uygularsanız durum daha da kötüleşebilir.

GÜNEŞ KORUYUCU KULLANIN!

Cildinizi güneşin zararlı ışınlarından korumak için cilt tipinize uygun güneş koruyucu kullanmayı ihmal etmeyin! Güneş koruyucu sivilcelerin güneşe maruz kalıp iz kalmasını önlemeye yardımcı olmaktadır. 

CİLDİ HER ZAMAN TEMİZ TUTUN!

Sivilceli ve sorunlu bir cilt tipine sahipseniz makyaja biraz ara verip cilt bakım ve tedaviye yönelik temizleyici kullanabilirsiniz. Ancak cilt renginizi eşitlemek ve cildinizi daha canlı göstermek için hafif makyaj yapabilirsiniz. Yaptığınız ağır makyaj cildinizi daha yaşlı gösterecektir. Burada önemli olan günlük cilt temizleme rutininizi aksatmamak olacaktır.

CİLDİNİZİ TANIYIN!

Kullandığınız cilt ürünleri cilt yapınıza uygun olacak şekilde olmasına özen gösterin! Bunun içinde cildinizi tanımanız gerekiyor. Yağlı ve sivilceli cilt tipine uygun nemlendiriciler ve temizleyicileri kullanabilirsiniz. Aksi taktirde cildiniz çok daha kötü bir hal alabilir. 

YENİ ÜRÜNLER DENEMEK YERİNE...

Sürekli olarak yeni ürünler denemek yerine bir dermatoloğa görünebilirsiniz. Aksi taktirde daha önce kullanmadığınız ürün cildinizde reaksiyon gösterebilir. Ancak dermatolog cildinizi inceleyerek size kullanmanız gereken ürünleri kullanmak çok daha güvenli olacaktır.