Balığa limon sıkılır mı mutlaka tüketilmeli!

Balığa limon sıkılır mı? Tam bir şifa deposu olan balığın faydalarını arttıracak 5 önemli öneriyi sizler için araştırdık!

'Balığa limon sıkılır mı sıkılmaz mı?' Bu soru uzun yıllardan beri en çok tartışıla gelmiş sorulardan olmuştur. Kimi limonun balığın besin değerini düşürdüğünü söylerken kimi aslında tam tersi bir etki yarattığını söylüyor. Peki bu durumun gerçeği ne? Limon gerçekten balığın faydasını arttırıyor mu? Elmaelma.com olarak balığın faydasını arttıracak önerileri sizler için araştırdık. İşte balığın faydasını arttıran 4 öneri! 

MUTLAKA LİMON SIKIN

Balığı gerek hazırlarken gerekse tüketirken mutlaka limon sıkın. İçerisinde neredeyse hiç C vitamini bulundurmayan balık, bu sayEDE C vitamini almanızı sağlayacaktır. C vitamini balıktaki omega 3'ün vücuttaki kullanımını arttırmaktadır. 

SAKIN KIZARTMA YAPMAYIN! 

 Uzmanlar balığın kızartılmasından yana pek değil. Bunun sebebi pişerken yağ çekmesi ve besin değerini kaybetmesi. Bunun yanı sıra kalori miktarının artması. Balığı kızartmak yerine ızgara yapabilir, fırına atabilir veyahutta sebzelerle birlikte buharda pişirebilirsiniz. 

YEŞİL SALATA İLE TÜKETMEYİ TERCİH EDİN 

C vitamini balıkta çok az miktarda bulunmaktadır. Bu nedenle balığın yanında genellikle yeşil salata tüketilmesi önerilmektedir. Özellikle bol limonlu bir yeşil salata C vitmsini açığını kapatacaktır. 

HAFTADA 2 KEZ MUTLAKA YİYİN

Haftada iki kez düzenli olarak balık tüketmeyi ihmal etmeyin. Balık hem kalbinizi hem de sağlığınızı koruyacaktır. Bunun yanı sıra bağışıklık sisteminizin de güçlenmesine yardımcı olacaktır.