Demir eksikliği nasıl giderilir işte en kolay yöntemi!

Demir eksikliği nasıl giderilir? Demir eksiliğini gideren besinler neler? Tüm merak edilen soruların yanıtları elmaelma'da bulabilirsiniz.

Demir eksikliği bir diğer adıyla anemi kişinin yaşam kalitesinin düşmesine neden olan oldukça can sıkıcı bir durumdur. Kişinin kendisini gün içerisinde tüm gün uyusa bile yorgun hissetmesi, enerjisinin düşük olması ve mutsuz olması demir eksikliği ile ilgili bir durumdur. Tedavi edilmediği zaman gündelik hayatta hoş olmayan semptomlarla sonuçlanabilen bu durumu tükettiğiniz besinlerle önleyebilirsiniz. Peki demir eksikliği nasıl giderilir? Demir eksikliğini gideren besinler neler? İşte tüm merak edilen bu soruların yanıtlarına içeriğimizden ulaşabilirsiniz. İşte demir eksikliğini gidermenin en kolay formülü! 

YAĞSIZ ET YEMEYE ÖZEN GÖSTERİN 

 Eğer vücudunuz demir eksikliği olduğunu düşünüyorsanız ya da kesin olarak konulan bir tanınız varsa dikkat etmeniz gereken şeylerden biri yağsız et yemek olmalıdır. Yağsız et yemek demir eksikliğini gideren en etkili yöntemlerden biridir. 

BOL BOL C VİTAMİNİ TÜKETİN! 

C vitamini bağışıklık sistemini güçlendiren bir faktördür.  Demir eksikliğini gidermenin bir başka yolu demir açısından zengin gıdalar tüketmenin yanı sıra bir de C vitamini yüksek gıdalar tüketmektir. 

SEBZELERİ BUHARLA PİŞİRMEYE ÖZEN GÖSTERİN 

Sebzeleri buharla pişirmek oldukça önemlidir. Özellikle çok fazla pişirmemeye dikkat edin. Çünkü aksi halde tüm mineralleri ve içerisindeki vitaminleri kaybetmektedir. Aynı zamanda besinlerinde bozulmasına neden olmaktadır. 

SİGARA DUMANINDAN UZAK DURUN 

Sigarayı bırakmak sadece demir seviyenizi değil, sağlığınızın her yönünü de iyileştirecektir. Sigara içmek demir emilimini arttırmaktaıdır. Bu nedenle sigarayı bırakmanızı tavsiye ediyoruz. 

BOL BOL PEKMEZ TÜKETİN 

Pekmez doğada bulunan mucize besinlerden biridir. Çok eski zamanlardan itibaren kullanılan en eski doğal ilaçlardan olan pekmez demir eksikliğine çok iyi gelmektedir. Pekmezde; kan hücresi üretimini hızlandırdığı ve anemiyle mücadele ettiği bilinen folik asit ve diğer B vitaminleri de yüksektir. Her gün en az bir kaçık pekmez tüketseniz yeterli olacaktır. Pekmezi sade yemeği sevmiyorsanız sütün içerisine de koyabilirsiniz. Pekmez demir eksikliğini gidererek daha zinde ve enerjik olmanızı sağlayacaktır.