Topuk çatlağına ne iyi gelir elma sirkesi sürün!

Topuk çatlağına ne iyi gelir? Evde uygulayacağınız birkaç basit öneri ile topuk çatlaklarınızı hızlıca tedavi edebileceksiniz!

Topuk çatlağına ne iyi gelir? Topuk çatlağı özellikle kadınlarda daha çok görülen bir problemdir. Havalarında soğumasıyla birlikte bu problemden şikayetler artmaktadır. Evde uygulayacağınız bir kaç basit yöntemle topuklarınızdaki çatlakları kendiniz tedavi edebilirsiniz. İşte topuk çatlaklarını tedavi etmeniz için birkaç öneri! 

LİMON SUYU VE GÜL SUYU İLE AYAKLARINIZ YUMUŞAYACAK!

Leğenin içine ayaklarınızı kaplayacak kadar ılık su doldurun. Suyun içine 1 çorba kaşığı tuz ekleyin. Üzerine 8-10 damla limon suyu, 1 çay kaşığı gül suyu, 1 çorba kaşığı gliserin yağı ilave edin. Ayaklarınızı bu karışımdan oluşan suda 15-20 dakika bekletin. Beklenen süre sonunda topuk taşı ile topuklarınızı ovun. Bir kasenin içinde 1 çay kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı gül suyu, bir çay kaşığı gliserin yağını karıştırın. Ovma işleminden sonra hazırlanan karışımı topuklarınıza sürün. Ayaklarınızı yıkamadan çorap giyerek bu şekilde yatın. Ertesi sabah ılık su ile ayaklarınızı yıkayın. Topuklarınız yumuşayıncaya kadar birkaç gün boyunca bu ayak maskesini uygulayabilirsiniz. Limon suyu asidik özelliği ile sert ve kuru cildi iyileştirir. Gliserin yağı cildi yumuşatır. Gül suyu çatlakların iyileşmesine yarar sağlar.

HİNDİSTAN CEVİZİ YAĞI İLE AYAKLARINIZI NEMLENDİRİN 

Hindistan cevizi yağı iyi bir nemlendiricidir. Gece yatmadan önce iki yemek kaşığı hindistan cevizi yağı çatlamış topuklara sürülür. Üzerine çorap giyilerek yatılır. Ertesi sabah ayaklar ılık su ile yıkanır. Birkaç gün boyunca bu uygulama tekrarlanır. Bu şekilde kuru cilt nemlendirilerek ölü deri atılır. Hindistan cevizi yağı cilde derinlemesine nüfuz eder. Cildi besler.

ÇAY AĞACI YAĞI İYİ GELİR.

Bir kabın içinde 5-6 damla çay ağacı yağı ile bir yemek kaşığı hindistan cevizi yağını karıştırın. Hindistan cevizi yağı yoksa bir yemek kaşığı zeytinyağı kullanabilirsiniz. Yağ karışımını çatlak olan kısımlara sürün. Bir iki dakika bu şekilde masaj yapın. Uygulamadan sonra çorap giyerek uyuyun. Çay ağacı yağı cildi temizleyerek nemlendirir. Düzenli kullanımla yumuşaklık sağlar. Çay ağacı yağını tek başına kullanmamanızı tavsiye ederiz. Tek başına kullanıldığında deride döküntülere sebep olabilir.

KARBONATLI SU İLE ÖLÜ HÜCRELERİ TEMİZLEYEBİLİRSİNİZ 

Bir leğenin üçte ikisini ılık su ile doldurun. Üzerine 3 yemek kaşığı karbonat ekleyin. Karbonat suda eriyene kadar karıştırın. Eridikten sonra 10-15 dakika ayaklarınızı bu suda bekletin. Islanan ayaklarınızı topuk taşı ile ovun. Ovduktan sonra temiz su ile ayaklarınızı durulayın. Bu uygulamayı haftada iki kez yapabilirsiniz. Karbonat ölü hücreleri temizleyerek cildi rahatlatır.

VAZELİN VE LİMON SUYU AYAKLARINIZA İYİ GELECEK 

Uygulamayı gece yatmadan önce yapmalısınız. Bir leğene ılık su doldurun. Ayaklarınızı 15-20 dakika boyunca bu suda bekletin. Sonrasında durulayıp kurulayın. Bir kasede bir çay kaşığı vazelin ile birkaç damla limon suyunu karıştırın. Ayağınızda çatlak olan kısımlara hazırladığınız karışımı uygulayın. Uygulamadan sonra yünlü çorap giyin. Bir gece bu şekilde yatın. Ertesi sabah ayaklarınızı yıkayın. Her gün bu işlemi uygulayabilirsiniz. Vazelin kuru ciltleri nemlendirir.

MUZ VE AVOKADO MUCİZESİNİ DENEYİN 

Bir adet olgunlaşmış muz ile yarım avokado karıştırılarak ezilir. Macun haline gelen karışım topuklara sürülür. 15-20 dakika bu şekilde bekletilir. Beklenen sürenin sonunda ayaklar ılık su ile yıkanarak temizlenir. Bu uygulama ayaklarınız yumuşayana kadar her gün yapılabilir. Muz iyi bir nemlendiricidir. Cildi yumuşatarak pürüzsüzleştirir. Avokado içeriğindeki yağlar, vitamin ve mineral maddeler sayesinde kuru cildi onarır.

ELMA SİRKESİ İYİ GELİR

Leğene ayaklarınızın üzerine geçecek kadar ılık su doldurun. Üzerine bir su bardağı elma sirkesi ekleyerek iyice karıştırın. Ayaklarınızı 15 dakika boyunca karışımın içinde bekletin. Ölü cildi atmak için topuk taşı ile ayaklarınızı ovun. Birkaç gün boyunca uygulamayı tekrarlayın. Elma sirkesi asidik özelliği sayesinde ölü deriyi yumuşayarak kolayca dökülmesini sağlar.