Yulaf sütü nasıl yapılır faydaları nelerdir alerjiyi arttırır mı?

Yulaf sütü faydaları nelerdir? Yulaf sütü nasıl yapılır? Diğer sütlere alternatif olan yulaf sütü hakkında bilmeniz gerekenleri bir araya getirdik!

Yulaf sütü nasıl yapılır? Yulaf sütünün faydaları nelerdir? Yulaf sütü alerjiyi arttırır mı? Yulaf sütü kilo aldırır mı? Yulaf sütü mideyi rahatlatır mı? Elmaelma.com olarak diğer sütlere alternatif olabilecek bir süt ile karşınızdayız. Son zamanlarda hatta dünyaca ünlü baristaların sıklıkla tercih ettiği süt olan yulaf sütü hakkında bilinmesi gerekenleri bir araya getirdik. İnek sütüne en yakın süt olan yulaf sütü hakkında merak ettikleriniz...

TADI OLDUKÇA GÜZEL!

Yulaf sütü diğer süt alternatiflerine göre daha zengin bir tada sahiptir. Yulaf ezmesini seviyorsanız muhtemelen yulaf sütünün tadını da seveceksiniz.

BARİSTALARIN BİR NUMARALI TERCİHİ!

Yulaf sütü diğer süt alternatiflerine göre köpürme konusunda inek sütüne en yakın olanı. Bu yüzden dünya çapındaki baristalar arasında da popüler bir seçim. Yulaf sütüne bu köpürme özelliğini veren ise içine eklenen kanola yağı.

BESİN DEĞERİ OLDUKÇA YÜKSEK

Bir bardak yulaf sütü önerilen günlük demir ihtiyacınızın %10'unu karşılar, 4 gram protein ve 2 gram lif içerir. Bu diğer süt alternatiflerine göre oldukça fazladır. Yüksek lif içermesi sindirimi kolaylaştırır, mide problemlerine iyi gelir hatta kilo vermenize yardımcı olur.

EKOLOJİK OLARAK OLDUKÇA YARARLI!

Yulaf sütü üretiminde diğer sütlere göre daha az suya ihtiyaç olduğu için ekolojik açıdan da yararlıdır. Bu doğa dostu süt alternatifini tüketirken ekolojik olarak en iyi seçimi yaptığınızdan içiniz rahat olabilir.

YAPIMI OLDUKÇA BASİT!

Kendi yulaf sütünüzü yapmak oldukça kolaydır. Bir yulaf ezmesi yapıp, bir tülbent beziyle suyunu bastırın. İşte yulaf sütünüz hazır bile. İsterseniz bal ve tarçın gibi doğal tatlandırıcılar ekleyebilirsiniz.

ALERJİ RİSKİNİ AZALTIYOR!

İster laktoz intoleransınız olsun, ister soya, fındık veya gluten alerjiniz olsun, yulaf sütünü endişe etmeden tüketebilirsiniz.