Barbunya derin dondurucuda nasıl saklanır 8 ay muhafa edebilirsiniz!

Barbunya derin dondurucuda nasıl saklanır? Derin dondurucunun faydaları neler? Tüm merak edilenlerin cevabı elmaelma.com'da.

Barbunya derin dondurucuda nasıl saklanır? Derin dondurucunun faydaları neler? Yiyeceklerinizi ilk günkü tazeliğinde saklamanızı sağlayacak derin dondurucuda barbunya saklamanın püf noktalarını sizler için araştırdık.

VİTAMİN VE MİNERAL DEĞERİNİ KAYBETMEDEN DONMASINI SAĞLAR 

Derin dondurucuların en önemli faydası, mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri, mevsimi dışında da tüketme imkanı sunmasıdır. Dondurucularda en çok yaz meyve ve sebzeleri depolanır. Dondurucu içinde devridaim yapan soğuk hava, birkaç dakika içinde, depoladığınız yiyeceğin vitamin ve mineral değerini kaybetmeden donmasını sağlar.

HAŞERELERDEN KORUNMASIN YARDIMCI OLURSUNUZ 

Dondurucunun bir faydası da bakliyatlar için güvenli saklama alanı yaratmasıdır. Bakliyatlarınızı derin dondurucuda saklayarak haşerelerden koruyabilirsiniz.

Dondurucuda barbunya nasıl saklanır?

Satın aldığınız barbunyanın kabuklarını temizledikten sonra bol suda yıkamalısınız. Yıkadığınız barbunyaları süzgece alarak fazla suyunun süzülmesini bekleyin. Suyu süzülünce günlük kullanım miktarınızı göz önünde tutarak saklama poşetlerine yerleştirin. Barbunyaları poşete yerleştirdikten sonra poşetlerin havasını almalısınız. Hava ile temas eden gıdalar daha kısa sürede bozulur. Dondurucuya ne koyarsanız koyun, havasını almanız gerektiğini unutmayın.Poşetlerin havasını aldıktan sonra ağızlarını sıkıca kapatın. Her poşete paketleme tarihini not düştüğünüz bir etiket yapıştırın. Böylece ne kadar sürede tüketmeniz gerektiğini takip edebilirsiniz. Etiketteki yazının silinmemesi için üzerine şeffaf bant yapıştırabilirsiniz. Hazırladığınız barbunya poşetlerini artık dondurucuya yerleştirebilirsiniz. Aynı tür gıdaların bulunduğu paketleri bir araya koyarsanız dondurucunuzun daha düzenli olmasını sağlarsınız.Hepsi bu kadar!