Taze fasülye derin dondurucuda nasıl saklanır bu uyarılara dikkat!

Taze fasülye derin dondurucuda nasıl saklanır? Doğru saklama yöntemleri neler? Nasıl olmalıdır? İşte merak edilen soruların yanıtları elmaelma.com'da.

Taze fasülyeyi mevsimi dışında tüketmek istiyorsanız derin dondurucu da saklayabilirsiniz. Böylece hem taze kalmasını sağlayacak hem de lezzetini kaybetmeden tüketebileceksiniz. Peki taze fasulyeyi saklama yöntem nelerdir? Derin dondurucuda nasıl saklanır? İşte taze fasülyenin taze kalması için yapmanız gerekenler! 

TAZE FASÜLYENİN TAZE KALMASINI İSTİYORSANIZ... 

Taze fasülyeyi derin dondurucuya atmadan önce ilk dikkat etmeniz gereken şey, fasülyeleri yıkamak ve süzgeçten geçirmek olmalıdır. Ayıklama işlemini de yaptıktan sonra geniş bir tencere su koyup fasulyeleri içine atın. Ardından 3 dakika bekleyin ve kaynar suyun içerisinden çıkarttığınız fasülyeleri soğuk suyun altında tutunSoğuk suyun altında tuttuktan sonra fasulyelerin suyu süzgeçten geçiriniz ve fasulyeleri kağıt havluya ve temiz bir örtüye sararak fazla suyunu çekmesini sağlayınız.

Faulyeleri ayrı ayrı poşetlere yerleştirebilirsiniz. Ardından işlem bittikten sonra poşete bastırarak içindeki havayı alın ve ağzını sıkıca bağlayığ dondurucuya atın. Hepsi bu kadar! Taze fasülyeyi saklama süresi diğer sebzelerde olduğu gibi 12 aydır. Bunu unutmamakta fayda olacaktır.