Ağız kokusu nasıl geçer kalsiyum ağırlıklı beslenin!

Ağız kokusu neden olur? Ağız kokusu nasıl geçer? İşte hem kişiye hem de çevredekilere rahatsızlık veren ağız kokusundan kurtulmak için yapmanız gerekenler!

Ağız temizliğinin yeteri kadar önemsenmemesi sonucu ağızda oluşan çürükler hem kişiye hem de çevredekileri ciddi boyutta rahatsızlık vermektedir. Bazen kişi tarafından fark edilmeyen bu çürükler ağız içerisinde bakterilerin oluşmasına ve kötü bir kokuya sebebiyet verebilir. Peki ağız kokusu nasıl geçer? Ağız kokusunu geçirmenin yöntemleri nelerdir? Ağız kokusu nasıl tedavi edilir? İşte tüm merak ettiklerinizin cevabı elmaelma.com'da. 

AĞIZ KOKUSU NASIL GEÇER? 

Ağız kokusunu geçirmenin en önemli kriteri şekerli gıdalardan uzak durmaktır. Şekerli gıdalar dişlerinizin çürümesine neden olur. Bu da doğrudan ağız kokusuna neden olmaktadır. 

BOL SU İÇİN 

Su tüketimi bakterileri öldüreceğinden dolayı gün içerisinde en az 2 litre su içmelidir. Tükürük salgısı arttıkça koku da ortadan kalkacaktır.

BESİNLERİ İYİCE ÇİĞNEMEYE ÖZEN GÖSTERİN 

Yemek yerken besinleri iyice çiğnemeye özen göstermelisiniz. Çünkü yeteri kadar çiğnenmeyen besinler dişlerin arasında kalarak kokuya neden olmaktadır. Bunun için yiyecekler iyice çiğnenmelidir.

KALSİYUM AĞIRLIKLI BESLENİN 

Dişleri eskisinden daha sağlam hale getirmek ve koku oluşumunu önlemek için kalsiyum ağırlıklı besinlere yer verilmelidir. Dişlerinizi sabah ve akşam olmak üzere en az 2 kere fırçalamaya özen gösterin. Fırçalayamadığınız zamanlarda gargara yaparak ağızınızdaki kokuyu alabilirsiniz.