Yeşil zeytinin faydaları sahurda yerseniz...

Yeşil zeytinin faydaları neler?Uzmanlar insan sağlığına birçok faydası olan yeşil zeytinin sahurda asla tüketilmemesi gerektiğini söylüyor. İşte nedeni!

Yeşil zeytinin insan sağlığına olan faydaları mucizevi etki yaratıyor. Çekirdeğinden tutunda yaprağına kadar pek çok faydası olan yeşil zeytin uzmanlar tarafından mutlaka tüketilmesi önerilen besinler arasında yer alıyor. Fakat uzmanlar bu denli faydalı olan yeşil zeytninin asla sahurda tüketilmemesi gereketiğini söylüyor. Peki sahurda yeşil zeytin yenir mi? Yeşil zeytinin faydaları neler? İşte tüm merak edilen soruların yanıtlarını sizler için araştırdık. 

SAHURDA ZEYTİNDEN UZAK DURUN! 

Yeşil zeytin sahurda tüketilmemesi gereken besinler arasında yer alıyor. Tadının tuzlu ve ekşi olmasından dolayı, çabuk susatma gibi sorunlara neden olması yüzünden sahurda tüketilmesi öner,lmeyen besinler arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra içerdiği tuz mineralleri ter bezlerinin hızlı çalışması gibi komplikasyonlara yol açar. 

İÇERİSİNDE BOL MİKTARDA E VİTAMİNİ BARINDIRIR 

Siyah zeytine oranla daha çok içerisinde E vitamini barındıran yeşil zeytin uzmanlar tarafından mutlaka günde en az 5 tane tüketilmesi önerile besinler arasında yer almaktadır. Kişinin gün boyunca dinç olmasını sağlayan bu besin özellikle göz hastalıkları içinde oldukça faydalıdır. 

VÜCUTTAKİ TOKSİNLERİ ATIYOR 

Yeşil zeytinin faydaları saymakla bitmiyor. Çok güçlü bir antioksidan olan yeşil zeytin vücutta biriken tüm zararlı toksinleri idrar yolu ile dışarı atmaktadır. Bu fayda sayesinde sindirim yollarını da temizlemektedir. 

KAN HÜCRELERİNİ DENGELEMEKTEDİR 

Yeşil zeytin içerdiği maddeler sayesinde kan hücrelerini dengelemektedir. Özellikle şeker miktarının yükselmesini engelleyen yeşil zeytin şeker hastalarının da rahatlıkla tüketebileceği besinler arasında yer alamaktadır. 

TOKLUK HİSSİ VERİYOR 

Yeşil zeytinin bir diğer faydası da tokluk hissi vermesidir. Kişinin gün boyunda daha az yemesini sağlayan yeşil zeytin kilo vermede oldukça fayda sağlamaktadır. Bunun yanı sıra midenin asit oranının artmasını önleyerek mide duvarının deforme olmasını engeller.