Turplu yaz salatası tarifi içinizi ferahlatacak!

Turplu yaz salatası tarifi nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Püf noktaları neler? Yaz aylarında içinizi serinletecek bu salata tarifine bayılacaksınız!

Yaz aylarında içinizi serinletecek enfes bir salata tarifine ne dersiniz? Serinletme garantili turplu yaz salatasından bahsediyoruz. Başlı başına doyurucu bir lezzet olan bu tarifi ister et yemeklerinin yanına garnitür olarak tüketin isterseniz de tek başına yiyin. Her iki türlüsü de kısa sürede vazgeçilmezleriniz arasına girecek. Peki, turplu yaz salatası nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda turplu yaz salatası tarifi. Şimdiden afyetler olsun. 

MALZEMELER: 

1 adet göbek marul, 1 tutam goji berry (kurt üzümü)(Opsiyonel),1 çorba kaşığı nar ekşisi,2 çorba kaşığı zeytin yağı,2 adet kırmızı turp,1/2 demet dere otu,1 tutam tuz

HAZIRLANIŞI: 

Göbek marul ve yeşillikleri, yıkayın. Suyunu süzüp iyice kurulayın.Marulları gelişi güzel iri iri doğrayın (Dilerseniz elinizle büyük parçalara bölebilirsiniz).Zeytinyağı, nar ekşisi, tuzu küçük bir kasede karıştırın.Turpları ince bir şekilde halka halka doğrayın.Geniş bir cam kaseye önce marulları daha sonra turpları ilave edin. En  son goji berry ve dereotu yapraklarıyla süsleyin. Salatanız serinletmeye hazır.