Biraz değişikliğe ne dersiniz?

Evliliğiniz ya da ilişkiniz ne kadar iyi olsa da heyecan olmayan bir yatak odasında aşkınızın ateşi çok kısa bir süre sonra sona erebilir.

İhtiyaçlar listesinin en başında yer alan seks ile ne uykusuzluk, ne de ertesi gün erken kalmak başedebiliyor. Seks terapisti Jane Greer, çiftlerin zaman geçtikçe rahat hareketlerde bulunmasının romantizmin azalmasına neden olduğunu ve böylece cinsel heyecanın son bulduğunu belirtiyor.

Diğer bir seks terapisti Miro Guldelsky ise cinsellikte farklı şeyler denemenin aynı sporu tekrar yaparken farklı hareketler çalışıp zinde kalmaya benzediğinin altını çiziyor.

Onarıcı seks

Yorgun olduğunuz akşamlarda seks yapmak istemeyebilirsiniz. Ancak bu hareketinizle partnerinizin sizden uzaklaşmasına sebep olabilirsiniz.

Hızlandırılmış şekilde seks yani ön sevişmesiz seks, beklenmedik maceralar yaşamanıza neden olabilir. Bu tarz seks, partnerinizle yakınlaşmanıza sebep olabilir.

Plansız seks

Heyecanın üst seviyelere çıktığı bir seks yöntemi olan plansız seks, partnerinizle aranızda  ilk zamanlardaki gibi bir çekimle olmalı. Güveninizi yerine getirecek yöntemleri deneyin; bronz bir tene sahip olmak, seksi iç çamaşırları giyinmek ve afrodizyak etkili vücut losyonları sürmek gibi.

Uzmanlar, çekici olduğunuzu ve partneriniz tarafından istenildiğinizi hissetmenin tahrik olmayı artırdığını belirtiyor.