Osman Sınav'dan yeni bir film geliyor

Yazdığı senaryolarla büyük bir başarı yakalayan Osman Sınav, ekimde vizyona girecek olan yeni filmi 'Uzun Hikaye'nin çekimlerini tamamlandı.

Kenan İmirzalıoğlu, çekimlerin bitmesine dört gün kala, kendi sahnelerinin çekimi bitebilecekken bitmemesini istedi ve çekim zamanı olmasına rağmen, yarım sayfalık bir sahne Osman Sınav tarafından ertelendi. İlave bir çekim günüyle, son sahne olarak çekilen iki planlık bu sahnenin çekimleri tüm gün sürdü. Ne Kenan İmirzalıoğlu’nun, ne de Osman Sınav’ın bitmesini istemediği çekimler sona erdiğinde; yakın dost olan ikili, gözleri dolarak sıkıca sarılıp birbirlerini kutladılar.

Osman Sınav ile Kenan İmirzalıoğlu’nun yaklaşık 10 yılın ardından hayata geçirdiği “Uzun Hikaye” filminin, Mart ayında başlayan ve toplam 8 haftada tamamlanan çekimlerinde; birbirinden değerli 65 oyuncu ile 450’ye yakın figüran rol aldı. 80 kişilik bir ekibin görev yaptığı filmin çekimleri; 5 farklı ilde, 24 farklı mekânda gerçekleştirildi.

'Uzun Hikaye', 1940’lı yıllardan 1970’lerin sonuna uzanan, kimi zaman hüzünlü, kimi zaman neşeli ve coşkulu, kimi zamansa heyecanlı ve romantizm yüklü öyküsüyle sezonun beklenen filmleri arasındaki yerini şimdiden aldı. “Uzun Hikaye”, edebiyat dünyasının çok özel ve usta isimlerinden Mustafa Kutlu’nun aynı adlı eserinden, son yılların öne çıkan önemli senaristlerinden Yiğit Güralp tarafından senaryolaştırıldı.

Yapımcılığını Osman Sınav’a ait Sinegraf’ın, dağıtımını UIP’nin üstlendiği Uzun Hikaye, 19 Ekim 2012 tarihinde gösterime girecek