'Saklı Hayatlar' Paris'te gösterime giriyor

"Saklı Hayatlar" filminin galası Paris'te Fransa Alevi Birlikleri Federasyonu'nun (FUAF) katkılarıyla gerçekleştirildi.

Yönetmen Haluk Ünal, yapımcı Serpil Güler, oyuncular Ahmet Mümtaz Taylan ve Zerrin Sümer seyirci ile buluştu. FUAF başkanı Duran Aslan tarafından barış ve dostluk plaketi verildi.

Haluk Ünal şunları söyledi: "Anadolu çocukları yurtdışında ancak topraklarından çok uzaktalar. Bu da onlarda bir tür diyaspora duygusu ve kültürü yaratmış. Kendi kültürüne, meselesine daha aç olduklarını görüyorum. Azınlıkların ötekileştirilenlerin Türkiye ile gelişimleri farklı ama herkesin kendisini tanıtması, kimliğini diğer kimlikler gibi devletin tanıması sorunu var. Bu film Alevi, Sunni ya da diğer kimliklerinin mücadelesine katkı yapabilse, onların daha diri daha dirençli olmasına katkı yapabilirse bu konuda bir cümle duyabilsem mutlu olacağım. Avrupa ülkelerinde eylülde vizyona girmeyi düşünüyoruz. Avrupa organizasyonunda biraz geciktik. Bu bizim koşullarımız ve bilgisizliğimizle de ilgili.Film çıkar çıkmaz burada da vizyona çıkmanın yolunu yordamını bulurmuşuz.Ama maalesef  Türkiye'de bizi doğru dürüst uyarmadılar. Bilen bilgilerini esirger ben onu görüyorum çok esirgemişler bilgilerini. Son on yılda genel bir serbestleşme yaşanıyor. Bütün ülkelerin reforma zorlanması tesadüf değil. Anahtar rolü sorunun sahipleri olarak düşünüyorum. Milyonlarca alevi, kadınlar,eşcinseller sorununa sahip çıkar mücadele ederlerse  bence mücadelelerine bağlı olarak Türkiye?deki resmi ideolojideki devletin ezdiği bütün kesimler  haklarını kazanabilecekler ."

Oyuncu Mümtaz Taylan da filmle ilgili şunları söyledi: " 'Saklı Hayatlar' severek yaptığım bir projeydi. Hem görevi ve içeriği açısından; hem de senaryonun doygunluğu açısından çok keyif alarak çalıştığım bir proje... Yavaş yavaş Türk sineması Avrupa'da kabul görüyor, seyirci topluyor ve her bakımdan mutlu ediyor. Fransa sinemanın beşiği diyebileceğimiz, Cannes sinemanın şampiyonlar ligi diyebileceğimiz bir alan sinema ile Fransa?da olmak çok keyifli."