Fondü nedir? Çikolata severlerin vazgeçilmez sevdasını evde yapmak çok kolay!

Çikolata tutkunları için evde cafelerde satılan fondüler gibi lezzetine doyum olmayan fondü tarifini bir araya getirdik işte ihtiyacınız olan malzemeler!

Fondü'nün tarihçesine inecek olursak aslında Fransızların peynirin eritilmesi ve ekmeğin batırılmasıyla yenilen bir yiyecektir. Ancak 1930'lu yıllarda İsviçre, İsviçre Peynir Birliği tarafından kabul görüp ulusal bir yiyecek olarak kabul edilmiştir. Ancak sadece peynir ve ekmek değil aynı zamanda ülkemizde de son dönemlerde oldukça popüleritesi bir hayli artan çikolata fondü olarak karşımıza çıkıyor. Et fondü, ve çikolata fondü olarak da karşımıza çıkan bu çeşitlerin en çok bilinen çikolata fondü tarifini elmaelma.com okurları için bir araya getirdik! Evde çikolata fondü nasıl yapılır sorusuna yanıt arayanlar için en kolay tarifi ile evde fondü yapmanın püf noktalarını bir araya getirdik! İşte evde çikolata fondü yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve püf noktalar!

Malzemeler; 450 gr. bitter çikolata, 2 bardak krema, 10 adet çilek, 1 adet armut, 1 adet muz, 1 adet portakal fondü yapmak için bu malzemeler yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Isıya dayanıklı olan bir kaba krema ve çikolatayı koyup sıcak su dolu bir tencerenin içerisinde bekletin. Ancak burada dikkat etmeniz gereken en önemli detay suyun çikolatanın bulunduğu kaba girmemesi olacaktır. Çikolata pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar karıştırın. Daha sonra tercih ettiğiniz meyveleri yıkayıp çikolayataya batırarak bu eşsiz lezzeti tadımlayabilirsiniz.