İzmir bomba tatlısı tarifi bu tada mest olacaksınız!

İzmir bomba tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz İzmir'in bu şahane lezzetine mest olacaksınız.

Bu akşam İzmir'in şahane bomba tatlısı tarifine sofralarınızda yer açmaya ne dersiniz? İçi sadece çikolata kaplı dışı ise incecik bir hamurdan oluşan bu tarif ilk bakışta biraz zahmetli gibi görünsede aslında sanıldığı gibi değil. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayacağınız bu şahane lezzetin hayranı olacaksınız. Hem görüntüsü hem de tadıyla sizi kendine hayran bıraktıracak bu lezzetin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız içeriğimize bir göz atabilirsiniz. Peki İzmir bomba tatlısı nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile karşınızda İzmir bomba tatlısı tarifi. Şimdiden afiyetler olsun... 

MALZEMELER: 

90 gram margarin,1/2 çay bardağı sıvı yağ,1/2 çay bardağı yoğurt,1 yemek kaşığı (tepeleme)pudra şekeri,1 çay kaşığı kabartma tozu, 2,5 su bardağı un,450 gram çikolata kreması(buzdolabında bekletilmiş

HAZIRLANIŞI: 

Derin bir karıştırma kabında margarin, sıvı yağ, yoğurt, pudra şekeri, kabartma tozu ve unu, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun. Gerekirse az bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.Yoğurduğunuz hamuru 10 dakika buzdolabında bekletin.
Dinlenmiş olan hamurdan 15 parça küçük bezeler oluşturun.Tüm bezeleri tezgahta incecik açın ve buzdolabında beklettiğiniz sürülebilir çikolatadan dondurma kaşığı ile hamurun üzerine koyun.Hamuru çikolatanın üzerine doğru bohça gibi sarın ve fazlalığı kesin.Hamuru topladığınız kısım altta kalacak şekilde pişirme kağıdı serdiğiniz fırın tepsisine alın.Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kurabiyeleri 15 dakika pişirin. İlk sıcaklığı geçtikten sonra afiyetle tüketin!