Mantar kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir hem de çikolata soslu!

Mantar kurabiye nasıl yapılır? Mantar kurabiye malzemeleri nelerdir? Hem pratik hem de ekonomik olan bu kurabiye, çay saatlerinizin vazgeçilmezi olacak!

Bugün siz elmaelma.com okuyucularımız için çay saatlerinin vazgeçilmez lezzeti olan kurabiyelerden bir tarif hazırladık. Ama bu kurabiye bildiğiniz kurabiyelere benzemiyor. Üzerindeki çikolata sosu ağızda bambaşka bir tat bırakıyor. Her evde olan malzemelerle yapılan hem pratik hem de lezzetli olan bu kurabiye aynı zamanda pekte süslü! Peki mantar kurabiye nasıl yapılır malzemeleri nelerdir? İşte malzemeleri ve yapılış aşamasıyla mantar kurabiye tarifi! 

MALZEMELER: 

2 adet yumurta,125 gram oda sıcaklığında margarin,1,5 su bardağı pudra şekeri,1 paket vanilya,1/2 çay bardağı sıvı yağ,1 paket kabartma tozu,1,5 su bardağı buğday nişastası,2 su bardağı un,100 mililitre çikolata sosu

HAZIRLANIŞI: 

Oda sıcaklığındaki margarini ve yumurtaları bir karıştırma kabına alın.Pudra şekerini, vanilyayı ve sıvı yağı ekleyip iyice karıştırın.Şimdi sıra maharetli ellerde! Unu, nişastayı ve kabartma tozunu eleyerek ekleyin; pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Yetersiz gelirse un ekleyebilirsiniz.Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elinizle şekil verin ve ortasını oyun. Yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.Önceden ısıtılmış 175 derece fırında üzerileri hafif bir renk alıncaya kadar yaklaşık 20 dakika pişirin. Oda ısısında soğuyan kurabiyelerin üstüne pudra şekeri dökün ve orta kısımlarını çikolata sosuyla doldurun. Afiyet olsun!