Melomakarona tarifi tam bir bol topu!

Melomakarona nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? Yeni yılda misafirlerinize hazırladığınız sofralarda baş köşeye oturacak bu lezzeti denemeye ne dersiniz?

Tam da yeni yıl yaklaşırken akşamında ne tatlı yapsam diye düşünenlerden misiniz? Sofralarınızda farklı bir lezzete yer açmalısınız. Bugün size önereceğimiz bu lezzet Yunanistan'da yeni yıla girerken sıklıkla tüketilen enfes bir tatlı tarifi. Bizim geleneksel kalburabastı tatlımıza biraz benzese de tam olarak tadı aynı değil. Yılbaşında misafirlerinize damak şöleni yaşatmak için bu tarifi mutlaka denemelisiniz. Peki melomakarona nasıl yapılır? Malzemeleri nelerdir? İşte malzeme listesi ve hazırlanışı ile melomakarona tarfi! 

MALZEMELER: 

Hamuru İçin:

1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı zeytinyağı, 1/2 su bardağı portakal suyu, 1/2 su bardağı süt, 3,5 su bardağı un, 1/2 su bardağı pudra şekeri, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı tarçın, 1/2 çay kaşığı karanfil (dövülmüş), 1 adet portakal kabuğu rendesi, 1/2 su bardağı dövülmüş fındık

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı bal, 4-5 damla limon suyu

HAZIRLANIŞI: 

Bir kasede toz şeker, zeytinyağı, portakal suyu ve sütü güzelce karıştırın.
Ayrı bir kaseye unu, pudra şekerini, kabartma tozu, karbonatı ve tarçını eleyerek ekleyin. Arından dövülmüş karanfili de unlu karışıma ekleyip son kez karıştırın.
Unlu karışımı, hazırladığınız sıvı karışıma azar azar ekleyerek malzemelerin birbirine karışmasını sağlayın. Kurabiye hamuru kıvamına gelmeden rendelenmil portakal kabuğu ve dövülmüş fındığı da ilave edin. Hamur yumuşak ama ele yapışmayan bir kıvam aldıktan sonra kalburabastı büyüklüğünde parçalar alın ve şekil verin. Pişirme kağıdı serili fırın tepsisine hamurları dizin ve 175 derece fırında 25 dakika pişirin. Melomakaronlar fırında pişerken şerbeti hazırlayalım. Bir sos tenceresine su, toz şeker ve balı ekleyip şerbet kıvamına gelene kadar ısıtın. Limon suyunu da ekleyip, kıvam alan şerbeti ozaktan alın ve ılımaya bırakın.
Fırından çıkan ve ilk sıcaklığı geçmiş olan melomakaronların üzerine şerbeti dökün. Şerbeti iyice çektikten sonra üzerlerine dövülmüş fındık serpiştirip sevdiklerinizle afiyetle tüketin.