Mozaik kek tarifini anne eli değmiş gibi yapmanın püf noktaları!

Çocukluğumuzda annelerimizin altın günlerinden damak lezzetlerimiz arasında kalan mozaik kek tarifini en kolay haliyle bir araya getirdik!

Anne eli demiş gibi günlerin vazgeçilmez tatlı tarifi olarak hafızamızda kalan mozaik keki yapmanın en kolay tarifini sizler için bir araya getirdik! Sizde evde en pratik haliyle mozaik kek tarifini yapabilirsiniz. İşte mozaik kek yapmak için ihtiyacınız olan tüm malzemeler elmaelma.com'da!

Malzemeler; 3 adet yumurta, 3/4 su bardağı toz şeker, 3/4 su bardağı ayçiçek yağı, 3/4 su bardağı süt, 2 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu, 3 yemek kaşığı kakao mozaik kek yapmak için yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Yumurtaları karıştırma kabına alın. Toz şeker ekleyip mikser yardımıyla pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Süt ve ayçiçek yağı ilave edip çırpma işlemini kısa bir süre daha sürdürün. Keke hafif bir aroma vermesi için rendelenmiş limon kabuğunu katın. Elenmiş un ve kabartma tozu eklediğiniz kek harcını, pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırmaya devam edin.

Baton kek kalıbını tereyağıyla yağladıktan sonra üzerini hafif bir şekilde unlayın.
Hazırladığınız kek harcının büyük bir bölümünü kek kalıbına aktarın. Karıştırma kabında kalan kek hamurunu, kakao ilavesiyle koyu bir kıvam ve renk alana kadar çırpmaya devam edin. Kakaolu kek harcını da baton kek kalıbına boşaltın. Tahta bir şiş yardımıyla kek üzerinde zikzaklar çizerek iki renkli kek harcının dalga dalga birbirine karışmasını sağlayın.

Keki, önceden ısıtılmış 170 derece fırında 40-45 dakika kadar pişirin. Kabaran ve üzeri hafif bir şekilde renk alan keki kısa bir süre fırında dinlendirin. Ardından oda sıcaklığında kalıbında beklettiğiniz keki, ters çevirdikten sonra anne eli değmiş gibi afiyetle sevdiklerinizle bu lezzeti yiyebilirsiniz.