Tarçınlı incir uyutması tarifi leziz mi leziz!

Tarçınlı incir uyutması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Oldukça sağlıklı bir tatlı olan bu enfes tarif iftardan sonra düşen kan şekerinizi yerine getirecek.

Ramazan sofralarına çok yakışacak enfes bir tarifle karşınızdayız. Gün boyunca aç kalmanın vermiş olduğu yorgunluk, kan şekerinin düşmesi gibi durumları ortadan kaldıracak bu enfes tarife sizde sofralarınızda yer açmalısınız. Oldukça sağlıklı bir tatlı olan incir uyutması sindirim sisteminin de düzenli olarak çalışmasını sağlıyor. Hem pratik hem de ekonomik olan bu tatlı tarifinin nasıl yapıldığına gelin hep beraber bakalım. Tarçınlı incir uyutması nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile incir uyutması tarifi. Şimdiden afiyet olsun.. 

MALZEMELER: 

1 litresüt, 13 adet kuru incir, 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için:

20 gramceviz içi, 20 gramantep fıstığı içi

HAZIRLANIŞI: 

Kuru incirleri sıcak suyun içinde yaklaşık 10 dakika kadar bekletin.Kuru incirleri suyun içinden çıkarın ve sap kısımlarını dahil etmeden minik küpler halinde doğrayın.Sütü orta boy bir tencerenin içine alın.Kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Ama kaynatmamaya özen gösterin.Bir kabın içine doğranmış incirleri, ısıtılmış sütü ve tarçını ilave edin ve karıştırın.Kabın ağzını kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 20 dakika bekletin.İncirlerin şiştiğini gözlemleyeceksiniz. İncirler şiştiğinde el blenderı ile tüm malzemeleri ezerek karıştırın.Ağzını yeniden kapatarak oda sıcaklığında yaklaşık 30 dakika kadar bekletin.Ardından dolapta 2 saat kadar dinlendirin.Çıkarıp üzerini süsleyerek afiyetle tüketin.