Kıymalı milföylü tart tarifi enfes bir tat!

Kıymalı milföylü tart nasıl yapılır? Malzemeleri neler?Ani gelen misafirlerinizi karşılayabileceğiniz bu lezzet hem kolay hazırlanıyor hem de oldukça lezzetli!

Habersiz gelen misafirlerinizi karşılayabileceğiniz enfes bir tarifle karşınızdayız. Oldukça pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz bu lezzet tadıyla ve görüntüsüyle hem sizi hem de misafirlerinizi mest edecek. Peki kıymalı milföylü tart nasıl yapılır? Malzemeleri neler? İşte tüm malzeme listesi ve hazırlanışı ile kıymalı milföylü tart tarifi! Şimdiden afiyet olsun. Mutlaka denemelisiniz, asla pişman olmayacaksınız. 

MALZEMELER: 

Yarım su bardağı soğuk su, Yarım su bardağı zeytinyağı, 4 su bardağı un, 1 çay kaşığı tuz, 45 gr tereyağı, 1 yumurta sarısı

İç harcı için

300 gr kıyma, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 soğan, Tuz, Karabiber, 2 yemek kaşığı mısır unu

HAZIRLANIŞI: 

Unu bir kaba alın ve ortasını çukur şeklinde açın. Tereyağı, zeytinyağı ve tuzu ekleyip pütürlü bir hamur elde edene kadar yoğurun. Suyu ilave edip yoğurmaya devam edin. Hamuru ikiye bölüp un serpilmiş bir zeminde yarım santim kalınlığında açın. Hamurun bir parçasını içi yağlanmış tart kalıbının içine yayın. Soğanın kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. Soğanı ve kıymayı ekleyip kısık ateşte kavurun. Tuz, karabiber ve mısır ununu ekleyip karıştırın. Harç ılındıktan sonra hamurun üzerine yayın. Diğer hamur parçasını kıymalı harcın üzerine yayın. Alttaki hamurun çok iyi pişebilmesi için hamurun üzerine belirli aralıklarla delikler açın. Yumurta sarısı sürüp önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak veya ılık servis yapın.