Kıymalı patates dolması tarifi pilavın yanında harika lezzet!

Pilavın yanına ek lezzet arayanlar için kıymalı patates dolması tarifini hazırladık! Kıymalı patates nasıl yapılır? İşte pratik yöntemi.

Akşam yemeğinde ne yapacağım diye kara kara düşünenler için kıymalı patates dolması tarifini elmaelma.com okurları için bir araya getirdik! Biz diyelim pilav siz diyin kuskusun yanına harukade yakışacak lezzet arayanlar için kıymalı patates dolması yapmanın püf noktalarını bir araya getirdik! İşte kıymalı patates dolması yapmanın pratik yöntemi!

Malzemeler; 7 adet orta boy patates, 3 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 adet kuru soğan, 300 gram dana kıyma, 1 adet kapya biber, 3 adet sivri biber, 2 diş rendelenmiş sarımsak, 2 adet domates, 2 çay kaşığı tuz, 2 su bardağı su, 2 yemek kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı tuz yeterli olacaktır. 

Yapılış aşaması; Patateslerin içini tatlı kaşığı yardımıyla oyun.
Oymuş olduğunuz patatesleri kızgın yağda çok yumuşamayacak kadar kızartın. Kıyma harcını hazırlamak için; bir tavada sıvı yağ ve soğanı kavurun. Üzerine kıymayı ekleyip kavurmaya devam edin.

Kavrulan kıymanın üzerine kırmızı kapya biber, yeşil biber, rendelenmiş sarımsak, soyulmuş, doğranmış domates ve tuzu ekledikten sonra 3-4 dakika daha kavurup ocaktan alın. İçini oyup kızarttığınız patateslerin içerisine kavurduğunuz kıymalı harcı ekleyin. Bir fırın tepsisine veya güvecin içerisine patates dolmalarını yerleştirin.

Bir kapta su, salça ve tuzu ekleyip karıştırın.  Bu karışımı patates dolmalarının üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 195 derece fırında 35 dakika pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.